[]

Sinir olmakta haklı mıyım?

Yaklaşık 3-4 saatlik bir uçak yolculuğu. Ben cam tarafındayım, orta koltukta başka bir yolcu var. Koridor tarafı boş, satılmamış. Orta koltuktaki zat, yolculuğu yerinde tamamladı. "Kardeşim yana değiş de ikimiz de rahat oturalım, cins misin nesin" dedim içimden, biraz da sinir oldum. Haklı mıyım, ortada oturan yolcu siz olsanız, koridorun boş olduğunu anlayınca değişir miydiniz?




 
ben değişirdim de değişmeyene sinir olmak ve suç bulmak tuhaf geldi bana. adam biletini o koltuğa satın almış ve o koltukta oturmuş. kendi keyfi de bozulmamış demek ki... suç bulacak, eleştirecek, kızacak bir şey bulmuyorum. adam tam olarak yapması gereken şeyi yapmış.


  • der meister  (25.05.19 17:35:42) 
Haksızsın. Adam belki koridor tarafını sevmiyordur. Biletini de bilerek ortadan almıştır. Ben de yerimi değiştirmezdim muhtemelen.


  • her seye atarlanan adam  (25.05.19 17:38:10) 
haklısın keşke dışından deseydin


  • tabii lan manyak mısın  (25.05.19 17:38:15) 
Haksızsin. Neticede senin koltuğunu gasp etmemiş, hareket alaninı kısıtlamamış. Kendi koltuğunda takıliyor işte. Soruya cevap vermek gerekirse değişebilirdim de değişmeyebilirdim de o anki ruh halime bağlı.


  • Amaranta ursula  (25.05.19 17:54:45 ~ 18:34:53) 
haksızsın. iletişim kurmalıydın ilk önce


  • dismainpula  (25.05.19 18:28:12) 
söyleseydin keşke. hacı şuraya oturda rahat rahat gidek deseydin. en azından içine dert olmazdı.


  • scudman1  (25.05.19 18:28:13) 
Haksizsiniz.

Soyleseydiniz duzgunce otururdu.
  • baldan kaymak  (25.05.19 18:34:58) 
Ben değisirdim ama haksızsın belki koridordan geçenlerle temas etmek istemiyor bence normal davranışı


  • basond  (25.05.19 18:44:38) 
bir yana kaymasini rica eder, isterse cam kenarina onun oturabilecegini teklif eder kendim koridora gecerdim. illa da burda oturacagim derse de "tamam beybisi" derdim, adamin yeri sonucta.


  • brkylmz  (25.05.19 18:56:39) 
@tabii lan manyak mısın, @dismainpula, @scudman1, @baldan kaymak, @brkylmz abi siz şaka, troll falan mısınız? Yanınızdaki kişiye hiç bir şekilde böyle bir soru sorulmaz. Masum bir "Arkadaşımla beraber oturmak istiyorum, yer değiştirebilir miyiz" demek değil bu. Adama resmen yanımda oturma, diğer tarafa geç diyorsun. Bunu dediğin adamın psikolojisi yerle bir olur, kokuyor muyum, niye bu şekilde düşündü, benden rahatsız mı oldu diye bin çeşit şey geçer kafasından. Sen ne kadar iyi niyetli olursan ol, böyle bir şeyi ima ettiğin an bile karşı tarafın yanlış anlamama ihtimali 0%. 5 saniye kendiniz onun yerine koyun o psikolojiyi düşünün. Zenci, hintliye, araba ya da herhangi bir yabancıya ne kadar iyi niyetle olursan ol bunu sorduğun, ima ettiğin an. Zamanı geriye çevirmek istersin. Karşıdaki ırkçı mısın diye tepki verip, uçağı birbirine katabilir, uçak iniş yaptığı an polisler kelepçeler, haberlere çıkarsınız aman diyim.


  • speedy  (25.05.19 19:12:58) 
Yerinizde olmak bir kaza vs. Durumunda sigortanın ödeme yapmasının ön koşuludur. Sebep bu da olabilir.


  • kullanıcıadımbuolsun  (25.05.19 19:25:08) 
Haksızsın.


  • pavlov un kedisi  (25.05.19 19:51:57) 
gayet guzel yan tarafta otursaniza ikimizde rahat edelim tarzi bisey denebilir, ama tabi sen demeden adamin yan koltuga gecmeyisi buyuk giciklik sebebi,
ben de onumdeki hiyar koltugu sezlong gibi yatirinca biraz alir misin diyemiyorum, ayni kategoriye girer mi bilemedim

  • alttaraf  (25.05.19 20:09:35) 
haksızsınız, ama ben o adamın yerinde olsaydım kesin yan koltuğa geçerdim :D


  • golgi aygıtı  (25.05.19 21:51:54) 
Haksızsın tabi, koridorda gitmek istemeyebilir. Keyfi öyle istemiş olabilir. Kendi isteğimle belki yan tarafa geçebilirdim ama yanımdaki benden bunu istese terslerdim.


  • aquarium  (26.05.19 00:05:16) 
Bence sinir olman gayet doğal. Bir şey söylemeye hakkın yok tabi. Yine de ben olsam kibarca söylerdim. Sizi sıkıştırıyor muyum, isterseniz diğer koltuk boş falan derdim. "Yan koltuk boş işte kardeşim geçsene"nin kibarcası.


  • the coon  (26.05.19 00:45:22) 
@speedy

hocam olayi nerelere bagladin yav. az oteye kaykil da yayilalim diyecek alt tarafi. piuuu

dunyanin hic bir yerinde de bu sekilde karsilanmaz bu soyledigin sey merak etme sen.
  • brkylmz  (26.05.19 13:18:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.