[]

neden bir partiye oy veriyorsunuz?

herkesin ego, iktidar, para, hirsi için bu kadar kendini yirttigini görmuyor musunuz?

kameralar karsisinda yalandan vatandasa sirin, samimi gorunenlerin 7/24 bunu surdurecegine inanıyor musunuz?

not: hiç bir partiyi desteklemiyorum ve bir partiyi kastetmiyorum.

 
Bir hayat görüşüm var ve benzer hayat görüşüne sahip insanların yönetimde olması, türkiye gibi tüm davranışlarını sahibine göre değiştiren bir halka sahip bir ülkede kritik bir konu. O yüzden görüşüme yakın insanlara oy veriyorum.


  • roket adam  (25.05.19 17:17:36) 
Herkesin ego, iktidar ve para için iktidara gelmeyi istediğini düşünmüyorum. Bu ülkede halkına gerçekten hizmet eden siyasiler de oldu ve olmaya da devam edeceğini düşünüyorum. Hiçbirinin %100 mükemmel insanlar olmadığını ben de biliyorum ama beni en çok temsil edebileceğini düşündüğüm partiye/şahsa oyumu veriyorum.


  • her seye atarlanan adam  (25.05.19 17:22:08) 
ben de aynı senin gibi düşünüyorum. hatta karakoçlar dan birnin şu sözlerinden çok etkilenmiştim:

Siyaset içer siyaset yer doyarız
“En iyi parti bizimki” der doyarız
Ne parti bizimdir ne siyasetçi
Aç karnına tokları besler doyarız..
  • for day to break  (25.05.19 17:34:46) 
ama yine de dindarlar başa geçip yaptığım her harekette beni .rospu ilan edecekler diye ödüm kopar. o yüzden hep sol partiyi desteklerim. yobazların baskıcılığından aşırı midem bulanır. bu yüzden solcuları çok severim. örneğin dindar bir erkeğe selam veremem ama solcu bir abiyle kanka bile olmuşluğum var.


  • for day to break  (25.05.19 17:38:47) 
7/24 surdurmesine gerek yok ki. "Ne parti bizimdir ne siyasetçi" olmasi da senin tembelliginden elini tasin altina sokmamandan kaynakli zaten


  • hot potato  (25.05.19 17:40:19) 
Bu da bir tercih tabii ama yaşadığın toplumu etkileyen eylemler karşısında tepkisiz kalmak bencillik olur.


  • piranase  (25.05.19 17:55:26) 
ben duruma göre veriyorum. oy vermediğim bir parti ve onun yancısı diğer parti var, olara da s.kseler vermem. mafyalara rey mey yok.

siyasi havayı koklayıp duruma göre oy vermek en mantıklısı. tavsiye ederim.
  • avianthem  (25.05.19 22:13:19) 
insan haklarina sahip cikan ve savunan, bu haklari dile getirmekten korkmayan parti veya kuruluslara oy/destek veriyorum.


  • Leonardo~Da~Vinci  (25.05.19 22:19:25) 
abi dünyanın en sıradan şeyini yazıp da amerika'yı keşfetmişsiniz gibi yazmayın yahu. siyasetçiler samimi değilmiş, hadi ya? fanatik azınlık dışında oy verenlerin %90'ı da bunun az çok farkında zaten. sokakta "cahil" nitelediğin adamın birini çevir, o da senin söylediklerini söylüyor. bunu söyleyip "abi o vermek de ne yeaa" yazmak hiç cool değil haberin olsun. herkes bi motivasyonla oy veriyor işte. bunu çözmek için duyuru açmaya gerek olmasa gerek. misal ben de ekrem'i sağcı buluyorum, dünya görüşü tiksindirici ve eyyamcı geliyor ama en azından kazanırsa güçlü olanın önü kesilecek, nispeten bir denge oluşacak.


  • doxanikee  (25.05.19 22:26:29 ~ 22:27:27) 
tek adam rejimi ülkeyi suriye olmaya doğru götürüyorken pek fazla tercih lüksümüzün olmadığını düşünüyorum.


  • prizmatik  (25.05.19 23:17:35) 
Refah ve mutluluk için.


  • [GODDARD]  (26.05.19 00:45:33) 
Hiçbir partinin beni temsil ettiğini düşünmüyorum ama oy verirken de inadına bir partiye veriyorum. Genel olarak siyaseti aptalca buluyorum. Bir yerde okumuştum, "Siyasi liderlerinize kızmayın; onlar uzaydan gelmedi, içinizden geldi. Toplumunuz yozlaşmışsa başınızdaki lider de yozlaşmış biri olacaktır." minvalinde. Bizim toplum bozuk, siyasi aktörler ne kadar temiz olabilir ki?

Özellikle son seçimde gördüm ki insanımızın çoğu daha bir kaypak (uygun başka bir kelime bulamadım.). Bir tarafta yıllardır "Hırsızlık/hile yapa yapa seçimde kazandılar." diyerek suçlanan parti şimdi "Oy çaldılar." diyor. Aynı şekilde, yıllardır seçimlerde hile yapıldığını söyleyen güruhun adayı kazanınca "Hile mile yok, sandıktan çıkan sonuca saygı gösterin." diyor. İktidarı reklamcılıkla suçlayanlar, İmamoğlu'nun sürekli "Bugün de kütüphanede kitap okuyalım dedik :))", "Bugünkü iftarda da Hogwarts'a konuk olduk." paylaşımına "Aşşşşırı samimi değil mi ya?" diye methiyeler düzüyor. Adamı da seçim öncesi kimse tanımıyordu üstelik ama bir anda yüce lider olarak konumlandırıldı mesela.

Koyun/çomar diyenle koyun/çomar etiketi yapıştırılanlar arasında zerre fark yok oysa. Bunu her seçimde görüyoruz. Bu bana çok gülünç ve acınası geliyor.


Vatandaşlık görevi nihayetinde, oy veriyorum ama inadıma oy veriyorum dediğim gibi.
  • m e b  (26.05.19 03:57:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.