[]

Ali Nesin gibi bir eğitim sürecinden geçen herkes onun gibi olabilir mi?

İlkokuldan itibaren hep yabancı dilde eğitim veren okullar ve yurtdışında okumuş. O süreçten geçip de hiçbir şey olamamak mümkün müdür?




 
onun gibi olamaz, onun gibi olmak için tutku lazım,

ama hiçbir şey olamamak mümkün değil, odandan bile sehpa oluyor düzgün işlersen
  • paramolacak  (25.05.19 15:22:17) 
Ahmet nesin var mesela. Aynı imkanlar ona da verilmiş ama o bambaşka biri olmuş. Artıgerçek de yazıyor hayat hikayesini okuyabilirsiniz


  • un  (25.05.19 15:30:11) 
bir şey olmanın tanımı nedir, ilk önce onu yapmanız lazım, o kadar okuyunca elbette o kadar okumayanla bir fark olur.


  • gezegen olan pluton  (25.05.19 15:31:25) 
aldığın eğitim hiçbir zaman tek başına yetmez, seni bu denli öne çıkartmaz
onun üstüne birde tutkuyla bağlanıp çok çalışmak gerek...

hiçbir şey olmamaktan kastında önemli?
yoksa acından ölen yok...
  • tamamhosdiyonda  (25.05.19 15:40:52 ~ 15:41:36) 
Para her turlu kazanilir, gunun sonunda onemli olan kendi kendinize kaldigimizda mutlu olmak. Mutlulugun da bu tur egitimle soyle alakasi var, kucuk dunyamizdan cikip bambaska hayatlar, alternatifler, fikirler gorup kendimizi daha iyi taniyoruz.


  • kassiopeia  (25.05.19 15:47:45) 
Bence eğitim sürecinden önce önemli olan insanın ilgisini çekecek, uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağı bir ilgi alanının olması. Sonra bu ilgi alanında ilerlemek için mümkün olan en iyi okullarda okumak da büyük bir avantajdır tabii. Ali Nesin'in şansı bunu epey erken bulmuş olması. Ahmet Nesin'in kafası o dönemde daha karışık (ki çok normal)

Bir de, dört kardeşin hayatları bence epey trajik. Dışarıdan bakınca insan "lan baban Aziz Nesin, Kemal Tahir'e Kemal amca diyorsun, Avrupa'ya iyi okullarda okumaya gönderilmişsin" diyor ama bütün ailesi ve arkadaşları türlü türlü zorbalıkla uğraşıp durmuşlar. un'un dediği gibi Ahmet Nesin'in anılarını okuyun derim.

Ben hepsinin geldikleri yerlere büyük saygı duyuyorum. Benim ailemden ve çevremden o kadar insanın ömrü karakollarda, hapishanelerde geçse, hatta öldürülse onlar kadar ileri gidebilir miydim emin değilim.
  • bruce mclaren  (25.05.19 16:22:05) 
Ali nesinin profesyonel yaşamını degerlendiremem ama politik ve sosyolojik fikirleri çok saçma ya da bir sebepten troll gibi takılıyor.


  • prizmatik  (25.05.19 17:55:03) 
Cok calisirsa peygamber bile olabilir bence


  • allah yazdiysa bozsun  (25.05.19 20:58:20) 
merhaba. şansa bugün teketekte ilber ve celal hocaların dünyada eğitim ne düzeyde başlıklı programını biraz önce izledim. sizin sorunuzun cevabı 1:16:00 larda başlıyor.

---spoiler---
ilber hoca: eğitimde para, zenginlik önemli ama aileden bir yol gösterici olacak. hatta entellektüel olmak için 3 üniversite bitmesi lazım ama kisinin kendisinin degil. kendisi, babası ve dedesi. celal hoca gördü ve arttırdı 5 dedi. altaylı da dedesine "benden adam olur mu" diye sormuş, dedesi "sana bağlı değil benim babama bağlı" diye cevap vermiş. celal hocaya da babası "sen üniversite bitirdin ama daha ortaokul mezunusun çünkü benim ailemde ilk defa üniversite bitiren benim senin çocuğun lise, torunun anca üniversiteyi bitirmiş olacak" dermiş.

kendime ait daha farklı görüşlerim var ama rakı masalarında alçıya alacağım insanlar bulmam lazım.
  • libertine  (25.05.19 21:03:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.