[]

film analizi yapmam gerekiyor

onur ünlü'nün polis filminin film analizini yapmam gerekiyor okulum için ancak nasıl yapılır bilmiyorum. nelerden ne şekilde bahsetmeliyim en az 10 sayfa istiyor hoca yardımcı olabilecek birileri var mı?




 
yok mu bu islerden anlayan bir babayigit


  • ALIDRVS  (25.05.19 15:29:57) 
ilker canikligilin youtube kanalında film hakkında konuşuyorlar. belki fikir verir. ama nedir nasıl yapılır bilmiyorum. nasıl yapılacağından çok analiz örneklerine bakmak daha faydalı olabilir


  • sttc  (25.05.19 15:48:31) 
internetteki ornekler cok kisa bana uzun uzadiya bi analiz lazim en az 10 sayfayi dolduracak kadar ne yazabilirim bilmiyorum


  • ALIDRVS  (25.05.19 16:00:32) 
merhaba. yönetmenin diğer filmlerini izlersen kıyaslama yapabilirsin. özellikle güneşin oğlu filminde de aynı iki oyuncu vardı, bundan bahset. günesin oğlunun konusu bambaşka bi şeydi. poliste cami sahnesine değinebilirsin 10 sene olmuş ben izleyeli hatırlıyorum mesela.
muhtemelen siz de kontrol etmişsinizdir ama gözünüzden kaçtıysa diye ekleyeyim;
www.google.com
www.cinerituel.com

diğer eleştirilerden fikir edinin. orjinal dvdsinde yönetmenin yorumuyla film analizi yok sanırım. öyle bi şey bulsanız işiniz kolaylaşırdı.

filmde kullanılan renkler, özgü namal kendi bi şarkı seslendiriyodu diye hatırlıyorum, o döneme orjinal aslında neredesin firuzede falan vardı oyuncunun kendi sesiyle şarkı söylemesi.
filmin finalinde haluk bilginerin "seviyorum de lan" gibi bi çıkışı vardı. o çıkışın bi benzeri masumiyette var. sevilmediğini anlayınca çaresizce çirkinleşmek (ben de yapıyorum) derya alaboraya orospu diye çıkışması. filmin film noir olup olmadığına değinebilirsin. kirli bi polisti sanırım. kodları örtüşüyo mu örtüşmüyo mu.

ölü kurşun olayı o yıllarda istiklalde gerçekten sıradan birinin ölümüne sevep olmustu diye hatırlıyorum fransız kültür derneginin önünde. o dönemin güncel daha önce duymadığımız bi olayıydı ölü mermi kavramı. kolay gelsin güzel film, bi seyler yakalamaya çalışırken tekrar tekrar izlediginde sıkılmayacağınız bi film olduğu için sanslısınız bence. seviyorum de lan dediği sahne ayazağa beykent üni kantininde çekilmisti benden size ekstra gereksiz bir bilgi.
  • libertine  (25.05.19 16:41:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.