[]

veganlara soru

vegan olma sebeplerinizi madde madde yazar mısınız? veganlık hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum ve ayrıca bazı maddeler hakkında sorularım olacak. karşıma bir gün vegan çıkarsa sap gibi kalmayayım.




 
ben başka bir cevap vermek istiyorum;

vegan olmamak için sebebim var bkz: monsanto
monsanto - bayer birleşimi
fda spekülasyonları
hibrit tohumlar
türkiyede tarım ve hayvancılığın bitmesi
soner yalçın - saklı seçilmişler
dr. pearlmutter - tahıl beyin

bir de belli bir diyet oluşturmak için zengin olmak ve düzenli yaşamak şart.
  • dismainpula  (25.05.19 08:02:40) 
Hayvan haklari ve 21.yuzyilda Orta Cag'in bile gerisinde olmak. Zorunluluktan degil gosteris icin kurk ya da deri giyilmesi. Obezite bu kadar yuksekken sebze degil kizarmis tavuk tuketilmesi...

4 yil oldu. Duzenli doktora giderim. Yasitlarimdan daha saglikliyim. O nedenle et yemezsen su olur bu olur safsatalarina inanmiyorum. Et yiyenler de sonucta haslanmis tavuk yemiyor. Eti en trans yaglarla en sagliksiz hale getirip tuketiyor.
  • howfaristhesky  (25.05.19 08:22:46) 
Acıya destek olmamak. Çok fazla acı ve sömürü var dünyada. Yapabildiklerimden biri , en basiti belki hayvan sömürüsüne destek olmamak.

Zengin olmaya da gerek yok. Kuru fasulye, pilav vs tarzı şeylerle besleniyorum.

Parası olan gidip vegan süt yoğurt alabiliyor. Ama bunlar zorunlu alınması gereken şeyler değil. Lüks.
(git: )
Bunların hepsinin bilimsel açıklamaları var. Benim gibi canlı örnekleri de var.

Hayvanlar bizler gibi hissedebilen canlılar. Evrimsel olarak, genetik olarak yaşama istekleri var. Bunu bilip bu sömürüye devam edemem.

Yer yer fruteryan da besleniyorum. Nihai amacım oraya kaymak. Bitkileri de öldürmek istemiyorum. Bİtkiler acı çekmiyor, belki gelişmiş sistemleri yok ama onlar da canlı.

Veganlık ise hayvanlar canlı diye değil, acı çeken ve hissedebilen canlılar oldukları için hayvanları sömürmeye karşı.
  • CursedChico  (12.06.19 22:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.