[]

Yahudi tanıdığınız/arkadaşınız oldu mu hiç

cevap evet ise nasıl insanlar kendileri? kültürel farklılıktan ve dünyadaki ön yargı yüzünden nasıl bir kafa yapılarına sahip olduklarını merak ediyorum yoksa normal insan tabi.




 
Normal. Hiçbir farkı yoktu.


  • [GODDARD]  (25.05.19 01:33:55) 
Hem Türkiye'de hem de İsrail'de farklı özelliklerde Yahudi tandıklarım, arkadaşlarım oldu. Senin benim gibi insanlar.


  • efx  (25.05.19 01:41:31) 
Üniversitede vardı. Bi anda yok oldu. Sonra öğrendik ki askerlik vakti gelmiş israile gitmiş. Fotoğraflarını da gördük hatta askerlik yaparken sosyal medyada. Kendisi kadındı bu arada.


  • sekerse tehlike  (25.05.19 02:01:21) 
Üniversitede bölümde vardı. Tabiri caizde köpek gibi çalışkan ve disiplinli çocuktu. Ayrıca çokta zekiydi. Boş konuşmaz gereksiz soru sormazdı. Ama dindardı müslüman dindarlığına benziyor gibiydi. Her restoranda yemek yemezdi kızlarla gereksiz muhabbete hiç girmez tokalaşmazdı. Ama bize karşı(ülkeye dine) ön yargısı falan yoktu


  • avatar is back  (25.05.19 02:42:22) 
lisede vardı. ikisi sınıfımdaydı. iyi insanlardı. bir çok müslümandan daha iyiydi. ben onlara onlar bana yardım etti. onlarınn arkadaşlarını da tanıma fırsatım oldu. onlar da iyiydi.
telefonda konuşsan 5 vakit namaz kılan biri zannedecek kadar inşallah maşallah, çok şükür. allah büyüktür gibi tabirleri sıklıkla kullanıyor.

  • sutlu nescafe  (25.05.19 02:49:02) 
Bir turk, iki amerikali, bi polonyali musevi tanimistim. Amerikalilar ate idi. Polonyali ise baya ortodokstu. Turk ise bildigin senin benim gibi adam :)

Insan her yerde insan yani
  • konf  (25.05.19 03:24:48) 
kolay kolay yalan söylemezler. iş ahlakları, disiplinleri yuksektir. amerikalı yahudiler mizahlarına pek övgü dolular ama turkiye'Dekilerde mizah gözlemleyemedim.
bir de biraz tepeden bakma hali var. hafif bi kibir. ama genelleme tabi, dogru olmayabilir.
iş yapılcaksa gözü kapalı, romantik ilişki ise biraz daha sıkı tartmak gerekebilir zaten çoğu cemaatlerine baglı bu anlamda
  • art vandaley  (25.05.19 03:41:02 ~ 03:41:47) 
Olmadı,ya da oldu da farkedecek kadar samimi olmadık.


  • doxanikee  (25.05.19 03:48:36) 
Lisede ilk kez oldu. Hatayli ve Turkce isme sahip bir cocuktu. Iyi bir insandi. Hatayli Alevi, Ermeni arkadaslarim da oldugundan o bolge icin cok normal. Kimse umursamaz. Kisilik onemlidir, din degil.


  • howfaristhesky  (25.05.19 08:19:32) 
Yahudi oldugunu acikca bildigim 50'den fazla kisi olmustur. Inanmayacaksin ama cesit cesitler. Illa genellememi istersen tanidiklarimi, is ahlaklari yuksek ve komunitelerine bagli olarak bilirim. Normalde anlasilmaz ama genel olarak dinciler. Ornegin konusmasindan ateist sandigin adam hayatini dini amaclarina gore yonlendiriyor cikabilir. Birbirlerini tutarlar, insan iliskilerine onem verirler ve genel olarak islerinde yetkinler. Israil'den gelenler tipik Ortadoguludur, medeniyet ve gorgu kurallariyla aralari yoktur. Benim tanidiklarim uzerinden yaptigim irkci genellemeler bu sekilde, affetsinler. Yasadiklari ulkelerin kulturu davranislar uzerinde genel olarak daha belirgin aslinda.


  • dunal  (25.05.19 10:59:28) 
Oldu, hala da arkadaşız. Etten kemikten adam işte.

Benim tandığım tüm yahudilerin çok parası olduğu için hiç bir ön yargıları yok, zengin adamın ön yargısı olmaz çünkü ön yargısı olursa zengin olmaz. o nedenle koy götüne derdi herşeye. Para odaklıydı, parasını alsın ülke batsın çok sallamazdı.
  • paramolacak  (25.05.19 13:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.