[]

Espresso makinesi

Espresso yapabilen süt köpürtebilen bir kahve makinası arayışındayız. Filtre kahve özelliği olsa da olur olmasa da olur. Kapsüllü makine düşünmüyoruz. Delonghi markalara bakıyoruz ama bu işin pirleri bize yol gösterebilirse müteşekkir oluruz. Hangi Marka model önerirsiniz? Ayrıca delonghi kullanıcılarının da kullandıkları cihaz ve memnuniyet seviyeleri belirtebilirlerse iyi olur.




 
Ucuz makineler basınç sepetli aralarında çok fark yok, ama hem süt köpürteyim hem kahve yapayım işi biraz sıkıntı olabiliyor tek kazanlı oldukları için yani süresi uzuyor.
Para harcamak istemiyorsanız delonghi ev için iyi bir çözüm

  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (24.05.19 01:03:00) 
delonghi giriş seviyesi makinalardan birini kullanıyorum. espresso yapma mekanizması zaten büyük bir bilim değil 85 derece su 6-7 bar basınçla kartuştan geçiyor. lezzeti ve başarısı açıkçası kullanılan kahve ile alakalı. dezavantajı temizliği zahmetli her defasında kahve koy sıkıştır, espresso çek sonra kartuşu lavaboda yıka insan bir süre sonra bıkıyor.

bendekinin bence süt köpürtmesi başarılı değil. değişik süt türleri vs denedim gene de bi barista kıvamında köpük elde edemedim.
  • orpheus  (24.05.19 05:13:12) 
milletin efendisi +1

Espresso makinası teorik olarak pompalı kettle evet, ama pratikte standart demleme reçetesi olan 9 bar basıncı, 92-93 derece sıcak suyu grup başlığından sürekli verebilen bir makine günümüz şartlarında 10 bin TL altında bulunamıyor.

Süt köpürtmek tamamen barista becerisi olsa da, yine giriş seviyesi makinalar ile daha zor olsa da mümkün.Fakat özellikle bir kişiden fazla sütlü içecek içmek isteyen olursa verimsiz hale geliyorlar. Burda da verimlilik istenirse sanayi elektriği ile çalışan ve devasa boyutlarda kazanlı dükkanlarda gördüğünüz makinelerden almanız lazım ki araba fiyatına gelir, tesisat da cabası. Veya ev için çift kazan tabir edilen makinelerden lazım, o da en az 16-17 bin TL. Hattâ o bile kalabalık misafir gelip ooo bana da latte bana da cappucino derse şişer kalır. Baristanın beceresi de kurtaramayabilir.


Combo makinelerden zaten her türlü uzak durun, özellikle filtre kahve için makine almaktansa, porselen bir filtre tutucu alıp, kettle ile devam etmek daha verimli olacaktır.

Asıl mesele güzel kahve bulmaktır evet, kaliteli ve taze bir yeşil çekirdeğin doğru şekilde kavrulduktan sonra maks 1 ay içinde tüketilmesi lazım.

Bu kahveyi bulduktan sonra sizin çekmeniz lazım demleme yönteminize göre ki, Evdeki en önemli aparat olan değirmen bu noktada devreye girer. Değirmen için de ciddi bir bütçe ayırmanız lazım. Manuel değirmen için 2 bin Tlye yakın, elektrikli için min 6 bin TL.

Sonrasında evet en ucuz delonghi makine ile bile bir şeyler olur.

Dışardaki herhangi bir kahveyi içebiliyorsanız nescafe ile de devam edebilirsiniz, çok daha ekonomik ve verimli olacaktır.
  • Henry McClean  (24.05.19 08:38:42) 
Yine de biz kararliyiz girecegiz bu espresso isine diyorsaniz, gecici bir heves olmayacagindan eminseniz, delonghi vs gibi oyuncaklarla filan hic ugrasmayip, ulkemizde edinebileceginiz en dusuk butceli, gercekten de espresso elde edebileceginiz duzenek icin;

Degirmen:
www.gelbura.com

Makina:
www.gelbura.com
  • Henry McClean  (24.05.19 17:44:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.