[]

Linux kurayım mı?

5 yıllık ssdsiz bir laptopum var. Office, internette gezinme, film izleme dışında pek bir şey yapmıyorum. 2-3 senedir geç açılma, %100 disk kullanımı gibi sorunlar var ve tam olarak çözümünü bulamadım. Bu bilgisayara linux kursam bu sorunlardan kurutulur muyum?




 
"linux deepin" kur.


  • goodman  (23.05.19 22:13:33) 
Muhakkak linuxda bir uyum sorunu yaşayacaksın. Ya bir driverı tanımayacak yada fanlar deli gibi ses çıkarak vs. Ssd tak kafan rahat etsin


  • dreamsandcolours  (23.05.19 22:15:22) 
Gereksiz ya bosver.


  • baldan kaymak  (23.05.19 22:15:59) 
kurun derim, bir süre arayüz karmaşası yaşayacaksınız ama aşılmayacak sorunlar değil bence. ancak ofis uygulamarının inciini ciinciini çıkartıp hemen hemen her özelliğini kullanan biri iseniz libre ofis ile bir miktar sorun yaşamanız mümkün. google docs bana yetiyo diyebilecek bir kullanıcı iseniz o da sorun olmaz, ona da alışılır.

burada ki karar mekanizmasında yeni bir şeyler deneyimlemek/öğrenmek sizin için ne kadar sorun, bu önemli bence.

2000 li yıllardan beri sadece linux kullanıyorum, ben memnunum. her işimi görebiliyorum windows ortamında ise rahat değilim yine de işimi görebilirim. iş yerinde mac kullanıyorum yine işimi görebiliyorum, yarın öbürgün başka bir işletim sisteim getirseniz karşıma bir iki haftada ona da alışırım. daha ilk günden yok yaa ben bunu anlamıyorum derseniz zaten olmaz o iş, yeni bir şeye alışmak zaman alır, sizde bu zaman var mı? önemli olan bu.

bu arada linux kurunca makine cart diye açılacak diye bir şey yok. bu sistem kaynakları (ram, işlemci, disk) ile alakalı.
  • selam  (23.05.19 22:27:45 ~ 22:29:33) 
ChromeOS'a bir şans verin bence


  • milletin efendisi olmaya gelen adam  (23.05.19 23:19:14) 
kesinlikle kurun.

12 yillik laptopumu linux sayesinde internet film izleme vb gibi seyler icin gayet hizli kullanabiliyorum. driver bulma sorunu gibi bi sey soz konusu bile degil. kendi torrent programi bile var. sadece ufak tefek terminal komutu yazmak gerekebiliyor update filan yapmak icin.

debian var bende. bence KURUN. hem de tum hdd'ye kurun, windows'tan kurtularak. pisman olmayacaginiza eminim.
  • supergirl  (24.05.19 00:02:56 ~ 00:04:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.