[]

Sözlük Açmak İstiyorum, Yardım edebilir misiniz?

Merhaba,

geçen günde yazdım ama pek yanıt alamadım. Bir alan adı satın aldım bir sözlük açmak istiyorum, bunun için normal site kurmak gibi mi işleyecek sistem ( domalın +hosting+script) yoksa ekstra başka dikkat edilmesi gereken şeyleri varı. Birde sanırım ücretsiz scriptler var onları mı kullanmalı yoksa para verip almalı mıyım. Alacaksam da nereleri önerirsiniz.


 
ücretsiz sözlük scripti var mı bilmiyorum ama varsa bile sağı solu açık dolu olabilir. yarın bir gün hacklenme, indeks yeme gibi olaylar yaşayabilirsiniz. bir de belli bir trafikten sonra basit bir hosting ile sözlük yürütmek kolay olmayabilir. pek çok sözlük veritabanlarına dayalı çalışıyor ve bunlar sunucuya baya yük bindiren şeyler. shared denilen paylaşımlı hosting ortamlarında bu nedenle sözlük işletmek pek mantıklı olmayabilir. bence en azından bir vps ile başlayın. script içinse mümkünse parasını verip kodlatın.


  • rosencruz  (23.05.19 22:55:08) 
sanki eskiden bir hub vardı bunun için, domain bağlanılıyormuydu hatırlamıyorum ama, unuttum bak domaini


  • selam  (23.05.19 22:56:43) 
Ücretsize bulaşma r10 da hazır scripti satanlar vardır


  • gazozailacatmauzmani  (23.05.19 23:50:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.