[]

Ankara'da büfe neden az?

İstanbul'da Bambi Cafe, Barış Büfe, Petek Büfe gibi yerler çok yaygın. Çeşit çeşit tostlar, sandviçler, meyve suları satılıyor. Ankara'da ise dönerciler daha yaygın. Hosta, Aba vs.
Hiç yok demiyorum, mutlaka İstanbul'daki büfeler gibi çalışan yerler vardır ama sayısı çok çok az.
Sizce neden?


 
Büfe konusunu bilmiyorum ama ankara ticari olarak Türkiye'nin en potansiyelli şehri olmasına rağmen esnafı gündemi on yıl geriden takip eder.bu yüzden Ankara'da çok para kazAnan esnafların çoğu dışarıdan gelip yerleşmiştir. Bir cok istanbullu Bursalı İzmirli toptancı elinde kalan ürünleri Ankara esnafına satar mesela. Ya da İzmir'de 60-70 mağazada, İstanbulda 150-200 mağazada çok satan bir ürün grubunu koca Ankara'da 3 kişi satıyor mesela. Oysa Ankara diğer şehirlerin aksine krizlerden daha az etkilenen ve çok fazla memur bürokrat ve öğrencinin olduğu bir şehir.


  • fatih in fedaisi  (23.05.19 16:55:22) 
o bahsettiğiniz büfelerin ilk örnekleri de ankara'dan çıkmıştır halbuki. "goralı" ankara'nın 50-60 yıl önceki büfesi. büfe kapandı, goralı'nın da adı istanbul'da bir çaşit sandviçte kaldı.

yine "piknik" mesela, türünün ilk örneği büfelerden. ankara'da benzer dükkanlara büfe değil "piknik" denir bu yüzden. selpak gibi jenerik marka olmuştur. volkan piknik, dedem piknik falan var, sandviç, tost, meyve suyu vs yapıyorlar.

sanırım ankara halkınının günümüzde bunlara pek rağbet etmemesinden kaynaklanıyor. ankara'nın fast food'u aspava. daha ucuz alternatif tavuk dönerci.
  • kibritsuyu  (23.05.19 17:13:05 ~ 17:14:07) 
Islak hamburgerin ne olduğunu bilmeyen Ankara'lı arkadaşlarım var çok şaşırmıştım.

Bu arada @kibritsuyu , goralı diye bir büfe var istanbulda fatihteydi sanırım, goralıyı icat eden kişi olduğunu iddia ediyordu, 7-8 sene önce gitmiştim kötüydü.
  • igorrosa  (23.05.19 17:19:38) 
istanbulun çok ünlü restoran işletmecilerinin çoğu ankaralıdır ama ankara bir türlü hiç bir konuda patlama yapamamıştır anakrada biraz sıyrılan soluğu istanbulda alır.bu ufacık büfe meselesi bile ankaraya benzer.


  • jamswety  (23.05.19 18:21:03) 
Olmaması bence daha iyi. Ankarada ucuz bi şey yemek istediğinde bile adam gibi bi yemek bulabilirsin. İstanbulda saçma sapan tost, tavuk döner benzeri şeylere aptalca paralar istiyolar.

O büfelerde bi tane bile yemeye değer bi şey yok. Çöp.
  • (s)AINT  (23.05.19 18:56:18) 
"goralı" aslen bir sandviç adı değil ki, dükkan adı. yani günümüzde "goralı" denen sandviçi icat eden adam olabilir ama ankara'daki o en eski goralı isimli büfede "goralı" diye bir sandviç yokmuş ki. babamlar bildiğin sosisli sandviç yerlermiş orada.


  • kibritsuyu  (24.05.19 02:34:08) 
ankara'daki şefik goralı, istanbul'daki ise ferit goralı. amca-yeğen oluyorlarmış.

www.hurriyet.com.tr

goralisandvic.com
  • corneillus  (24.05.19 07:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.