[]

Hukukcu arkadaslar yanitlayabilirse sevinirim

Gecenlerde devletin resmi sitelerinden biri gibi davranan bir siteye denk geldim
Dolandirici siteydi. Cimerden sikayet ettim linkleri atip

Bana gelen yanit ise asagida. Ne demek istemisler? Dava acilirsa tanik mi olacagim ne demek bu? Simdiden tesekkurler.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir.

İletilen ihbarda, İnternet ortamında dolandırıcılık suçu işlendiği belirtilmektedir. Dolandırıcılık suçu 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 157 vd. maddelerinde düzenlenmiştir. Bu nedenle, söz konusu ihbarın ve suça konu olayın adli makamlara intikal ettirilerek soruşturulmasına imkân sağlanabileceği mütalaa edilmektedir. Bu kapsamda, ihbarın doğrudan adli mercilere intikal ettirilebileceği hususu takdirinizdedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü

 
suç duyurusunda bulunabilirsiniz demiş bence. sana bırakmışlar.


  • elorelia  (23.05.19 13:20:52) 
Suç duyurusunda bulun, bizce de suç işliyorlar ama iletmen gereken yer biz değiliz demişler.


  • hkaan  (23.05.19 13:21:43) 
bu sefer işlerine gelmemiş, başka başvurularda kendileri şikayeti savcılığa gönderiyordu.


  • damla sakızlı dondurma  (23.05.19 13:34:04) 
dava mava uğraşmak istemezseniz btk'ya şikayet edin, siteye erişimi engellesinler en azından.


  • shadowfollower  (23.05.19 14:04:39) 
"Mahkemeye gidersen onlar bunu soruşturur görüşündeyiz. Takdir sizin." demişler.


  • himmet dayi  (23.05.19 14:46:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.