[]

Kamp Düzenlemek Yasal Konular

Bizim bir tane gezilecek yerler, kamplar ile ilgili 50 bin takipçili instagram sayfamız var. Kamp düzenlemek istiyoruz ancak yasal olarak mevzuatta bir bilgi bulamadım.

Örneğin katılanlara bir form falan imzalatmamız ya da para alışverişi olacağından yapmamız gerekn başka şeyler olabilir diye düşünüyorum. Kar amacımız yok.


 
Etkinlik için izin almanız gerekir kesin belediyeden falan. Gittiğiniz yeri pisliğe bulayıp dönmeyin de! Hep öyle oluyor. Arkada muazzam bir çöp kalıyor bu organizasyonlarda. Etkinliğe çöp toplamayı da dahil edin şimdiden.


  • hasmetizm 2046  (23.05.19 12:39:09) 
forma gerek yok, para mevzunu açarsanız dernek olaylarına vs. girmeniz gerekir. gittiğiniz yere göre izin alacağınız makam değişir, bölgenin orman müdürlüğünü ararsanız gerekli bilgiyi verebilirler.


  • mutlu yillar sana  (23.05.19 13:29:15) 
@hasmetizm 2046, @mutlu yillar sana

Kampı ücretli kamp alanlarında düzenlemek istiyoruz zaten.
  • foma  (23.05.19 21:42:07) 
ücretli alanda kamp düzenleyeceksin, sen para almayacaksan her hangi bir düzenlemeye falan tabii değilsin, orayı kiralayan, işleten kişi ile muhattapsın sen, alanı işleten kişi ile iletişime geçeceksin, şu kadar kişi şu tarihler müsait mi diyeceksin falan. tabii sen oraya 500 kişi getireceksin, birde daha önceden plan yapanlar ancak bu organizasyonlardan haberi olmayan insanlar olacak falan, bunları da düşünmek gerekecek.

sen belki işletmeden komisyon alırsın, oradan yolunu bulursun, ayı yemeği hesabı ile iletişime geç, zırt pırt etkinlik yapıyo onlar baya da bir kişi gidiyor bu etkinliklere, onlar seni daha iyi yönlendirir diye düşünüyorum.

biz bir iki defa bu nedenle kamp organizasyonumuzu iptal etmiştik, bir kerede başka yere gittik. kamp dediğin sessiz sedasız belli bir grup insanın diğer insanlardan uzak kafa dinlediği bir şey.
  • selam  (23.05.19 21:46:46 ~ 21:49:37) 
@selam,

Zaten bizim çok fazla kişi ile düzenleyecek bir durumumuz yok. En fazla 20 kişi düşünüyoruz. Ancak şimdi ben sayfada desem ki kampa gidiyoruz gelmek isteyen ismini yazdırsın. Sonra bir araç tutup belirlenen yerden bu insanları alıp kamp alanına götüreceğim. Yolculuk veya başka bir aşamada bu insanlardan birine birşey olursa benim bir sorumluluğum olur mu?

Sonuç olarak bu yasal mevzulara güvenemiyorum. Sonra bana çıkıp "bak sen kamp düzenlemişsin ama şu şu önlemleri almamışsın" demesinler. Bu konu hakkında kanun arıyorum ama benim durumuma uyan bir şey bulamadım.
  • foma  (24.05.19 02:06:53) 
zaten ücretli kamp alanında yapacakmışsınız , yer sahibi ile anlaşın orası tamam.
ben internet üzerinden bi kaç kamp etkinliğine katılmıştım, açıklamada türsab'a bağlı .... numaralı .... turizm acentası tarafından yapılmaktadır gibi şeyler vardı. farklı, büyük bi kampa da servis kiralayıp gitmiştik bi sıkıntı olmadı.
türsab'a bağlı bi yerle anlaşmanız gerekebilir, servisi kiralayacağınız firma bu işlemleri bilmeli.
  • mutlu yillar sana  (24.05.19 09:11:06 ~ 09:11:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.