[]

Tayland'ı nasıl bilirsiniz?

Balayı olsun, normal tur olsun gidenler yorumlarını yazabilirse çok sevinirim. Mesela o kadar uzun süre yolculuğa değer mi? Tropik bir yer olması dışında artıları nelerdir?




 
artıları
-ucuz
-farklı kültür
-insanları tehlikeli değil
-adalardaki sahiller güzel
eksileri
-uçak biletleri pahalı
-şehirler genelde pis ve kaotik
-turistik yerlerinde scammer çok. yıldırıyorlar.
  • kamile necaset  (23.05.19 02:21:48) 
ben sadece bangkok'ta gittim ama bence tayland ucuzumsu (türk lirasının değer kaybından dolayı zaten bu tip ukrayna tarzı sudan ucuz yerler kalmadı, anca türkiye'dekiyle fiyatlar aynı seviyede diye sevinebiliyorsun), çok farklı bir kültür, insanlar genel olarak çok mutlu (o pozitiflik sana bulaşıyor o derece) ve yemekler değişik (iyi mi kötü mü sana bağlı ama en azından meyveleri seveceğine eminim). eksileri, uçak biletleri çok pahalı, fazla scammer var, genelde balık yağı kullandıkları için koku bazen çekilmez olabiliyor. daha güneydeki tatil yörelerinin doğası, denizi filan da güzelmiş diyorlar. şansıma ben davet ile gittim o yüzden para vermedim ama çok zengin değilsen değmeyebilir. (gerçi euro'dan dolayı bundan da emin olamadım şimdi, avrupaya gitsen de baya para bayılıyorsun :) bi de aklıma geldi onlara göre farklı geldiğin için normale oranla popüler oluyorsun orada. istanbul'da ayda 1 match gelirken orada günde 10 tane geliyor mesela.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (23.05.19 02:50:35 ~ 05:49:12) 
Seks turizmi geliyor aklima.

Balayina tercih etmezdim bu yuzden.

Artilari:
Ucuz yer
Ucuz motorsiklet, rahat ulasim, ucuz hizmet vs vs vs.

Eksileri:
White man olursunuz hemen. Kaziklamaya siraya girerler.
Kadin satmaya calisan kadinlarla da karsilasmaniz muhtemel.
En onemlisi tr icin ucak bileti. Sanki 10 yillik yurtici seyahet bileti aliyormuscasina pahali.
Avrupadaki gibi temiz sehirlerin Turkiyeye gore halini turkiyeye uyarlayin.

Notr olumsuz
Insanlari tehlikeli degil denilmis. Ortalama oyle ama guven veren tipler degiller.
  • baldan kaymak  (23.05.19 03:08:43) 
Şuan Laos’tayım buraya da Tayland’dan geçtim. Kesinlikle o kadar yol-sıcak-masraf-sinir harbi-aids ihtimaline değmez. Şimdiki aklıma tercih yapsaydım hiç gelmez, avrupa destinasyonlarına bakardım. Açık kanalizasyon sistemi kullanan şehirler var mesela, sadece yolda yürürken bile enfeksiyon kapabilirsin.


  • kapitalist gerilla  (23.05.19 05:34:55) 
artık ucuzluğu kalmadı, tl çok değer kaybetti. balayı için tavsiye etmem. daha çok bekar veya macera arayan ve her anlamda değişikliklere açık kişilere uygun bir ülke.


  • hocam  (23.05.19 05:45:09) 
Yorumlar için teşekkürler. Balayı yanlış anlaşıldı sanırım. Genelde ya balayı için ya da dediğiniz gibi bekar erkeklerin eğlence anlayışı için gidildiğinden dolayı, gidenlerin tecrübelerini aktarmasını istemiştim.
Anladığım kadarıyla turist kazıklamak çok ve Ukrayna gibi scammer da çok.
Peki youtube da izlediğimiz cennet gibi manzaralar da mı yanlış anlatılıyor yoksa böyle güzel manzaraları var ama yine de gitmeye değmez mi diyorsunuz?
  • yüzyıllık yalnızlık  (23.05.19 08:07:20) 
2 yıl önce gitmiştim. Erkekler genelde Pattaya tarafına gidiyor. Bangkok-Kamboçya-Koh Samui-Koh Tao ve Phi Phi'ye gitmiştim. Bangkok hariç diğer yerler çok güzeldi.


  • you  (23.05.19 08:43:54) 
saf saf dolaşmazsan kazıklanmazsın, sonuçta internette bir milyon kaynak var. bu tür scamların nasıl yapıldığı açıklanmış. zorla sana para verdirtmiyorlar. o konuda endişen olmasın bence.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (23.05.19 15:32:05) 
Koh Samui, Koh Phangan ve Koh Tao'yu araştırabilirsiniz.


  • mysql34  (23.05.19 15:46:09) 
Bangkok ve Pattaya'ya gittim. Pattaya'ya gitmeyin (çünkü seks turizminin merkezi orası ve tatsız bi yer), ancak balayı için Phuket falan efsane olabilir. Ben gittiğimde (2015) çok uygundu fiyatlar ve Belek fiyatlarına inanılmaz güzel otellerde kalabiliyordun.

Tekrar gitmek istiyorum, gidip sokak sokak gezmeyi düşünmem ama güzel bir 5 yıldızlı otelde krallar gibi tatil yapılabilir.
  • roket adam  (23.05.19 17:39:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.