[]

Ne oluyor?

Az önce bilgisayarda oyun açınca ekranda pembe yatay dalgalanma olmaya başladı. Bilgisayarı kapatıp açtım ancak aynen devam ediyor. Isınma sorunum falan da yok. Neden olmuş olabilir? Lcd arızası falan mı? Öyleyse tahminen kaça patlar serviste?

Link:
eksiup.com
eksiup.com


Cihaz monster laptop.

 
ya ekran kartı ya monitör... benzeri oldu, ekran kartına reballing yaptırdım, düzeldi. önce ufak ufak başlıyor, sonra komple mortingen...


  • bonanza  (22.05.19 22:11:51) 
Hocam reballing dediğiniz şey çok zahmetli bir işlem değil mi? Tipik teknik servis çalışanı bunu yapabilir mi emin olamadım. Size kaça patlamıştı bu işlem?

Bu arada, tam ekranı söküp kabloyu kontrol etme işlemine geçmeden önce gpu driver güncelleyeyim bir umut belki düzelir dedim ve temiz kurulum yapıp yeniden başlatınca ilginç bir şekilde düzeldi. Neden olmuş olabilir? Isınma sorunum kesinlikle yok ve bu zamana kadar yanlış bir driver kurmadığımdan eminim ve bu durum bence de kesinlikle donanımsal bir mesele. Ama driver ile -şimdilik- düzelmiş görünüyor. İlginç.
  • henchman  (23.05.19 21:53:46) 
isinma sorunlu ekran karti meselesi - reballing zahmetli ve kimse de reballinge garanti vermez cunku bir kac aya yine gider bunu yapan da biliyor. sorun sadece lehimlerde degil cipin de icinde oluyor cunku. tek caresi uzun vadede anakart degisimi... bazi cihazlarda mesela discrete ekran karti kullaniyorsan bazi cihazlarda onboard ekran kartina gecis de mumkun oluyor (bios yuoluyla veya anakart devre modifikasyonuyla). o zaman oyun falan oynayamazsin tabii duzgun.


  • robokot  (23.05.19 22:03:17) 
reballing bana 90 liraya mal oldu. 2017 yılında. 1 günde aldım kartı ama masaüstüydü benimki. laptopta daha zahmetlidir kesinlikle. ben önce eskişehirde bilindik bir servise götürmüştüm. adam bildiğin fırına soktu kartı, beceremedi. "eskişehirde kimse yapamaz, istanbul'a göndermen lazım." diye kıvırdı. sonra sokak arası dükkanı olan bir adama götürdüm. reballing cihazı da varmış. yapıverdi. hala kullanıyorum kartı.


  • bonanza  (23.05.19 22:05:57) 
@robokot, vallahi çok acayip, ısınma sorunum zaten yoktu ve 2 ay önce temizlik ve macun değişimi vs yapılmıştı cihaza. Tekrar da etmedi son mesajımdan beri ama oyun bir yana, bütün işlerimi bu alet üzerinden yapıyorum. Güvenim sarsıldı cihaza. Neyse, inşallah tekrar etmez.

@bonanza, reballing de kalıcı çözüm değil anlaşılan. Takipteyim, umarım tekrarlamaz.
  • henchman  (24.05.19 16:23:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.