[]

Kız arkadaşlar arası gerginlik ve ortada kalan bendeniz

Kusura bakmayın uzun anlatacağım.

Ayşe ve Zeynep diyelim arkadaşlara. Hepimiz koca koca kadınlarız, aynı okuldan mezunuz. Ayşe ile aslında okuldan sonra samimi oldum diyebilirim. Dahil olduğum iki grupta da aktif kendisi. Zeynep'le daha samimiyim. Benim ona, onun da bana iyiliğimiz dokunmuştur. Bu iki arkadaş da boşandılar. Evlatları var ergen yaşlarda. Bunlar hep ön bilgi.

Yaklaşık bir sene kadar önce Zeynep yine okuldan eskiden tanıdığı bir adamla flört ediyor. Bir süre sonra fark ediyor ki bizim kadınlar olarak aramızda konuştuğumuz konulardan adam haberdar. Bu arada adam Ayşe'ye de yürümüş, dahası Ayşe'ye kör kütük aşık. Ayşe kızlar olarak aramızda konuştuğumuz konuları adama da anlatmış. Zeynep diyor ki; bu kendi içimizde iç dökmeleri sırasında adam hakkında ileri geri konuşmuştu. Bu lafı "sen de böyleymişsin zaten" şeklinde Ayşe tarafından adama söylenmiş. Olayın kopma noktası da bu.

Zeynep'in adam hakkında anlattıklarından sonra Ayşe adamla irtibatını kopartıyor. Adam deliye dönüyor ve Zeynep'i tehdit etmeye başlıyor. Çocuğunun okuduğu okulu, güzergahını filan söylüyor. "sen benim mutluluğuma mani oldun" filan. Adam tam sayko çıkıyor. Zeynep çıldırıyor, "bu adamı başıma sen saldın" diye Ayşe'yi suçluyor. Bizim arkadaş grubunda da Zeynep epey bir veriştiriyor Ayşe hakkında, sonunda da bizden yeterince destek görmediğini düşündüğü için whatsup grubundan çıkıyor Zeynep. Ayşe'den o arada hiç ses çıkmadı. Sonra ben Zeynep'le konuştuğumda Ayşe'nin sayko adamla bir şekilde konuştuğunu ve (çok şükür) adamın artık kendisini tehdit etmediğini söyledi.

Şimdi durum şöyle; Zeynep kendisini yeterince desteklemediklerini düşündüğü için arkadaş grubumuzdaki diğer kızları tamamen defterden silmiş durumda (bu arada destekten anladığı bizim Ayşe'yi ayıplamamız sanırım, çünkü onun haricinde her türlü dava açalım, dönem arkadaşı şunu bulalım, gitsin konuşsun filan gibi destek ve fikirler geldi gruptan).

Buraya kadar kendi düşüncesidir, bence bir yere kadar da haklıdır. Ama diyor ki Ayşe'nin olduğu etkinliklere gidenleri hepten silermiş defterden. Burada saçmalamaya başlıyor. Çünkü Ayşe epey faal bir kız, benim dahil olduğum bir sürü gruba Ayşe de katılıyor. Bazı gruplarda ben ondan önce bile vardım, sonradan geldi ve dahil oldu. Kıza "gelme" diyemem ki. Öte yandan o var diye ben kendimi çeksem e bu sefer ben tümden soyutlanırım, neden ki. Kız arkadaşlar grubundaki muhabbetimizi de seviyorum. Onlarla olan davetleri bir süredir her ekiyorum ama bu bana yanlış geliyor. Ama Zeynep'i kırmak da istemiyorum. Ne yapayım?

 
Zeynep tam bir gerizekalı


  • KaraSakall  (22.05.19 13:50:43) 
Taraf tutmak zorunda değilsiniz, o onların problemi, istemeyen gelmesin.


  • bitse de gitsek  (22.05.19 13:52:35) 
Zeynep tam ayranım dökülmesin insanı he.

Edit: Ayşe'de az değil hani.

İkisinden de uzaklaşmak iyi olabilir.
  • datnet  (22.05.19 13:54:40 ~ 14:18:50) 
Zeynep'i de olacağı davetlerden birine katılın. Sonra Ayşe ve o sayılı adam konusunu açın. Zeynep orda kendini ele verir. Daha sonra ortamdan kendinize yakın birine ya da birkaçına durumu anlatım. Onlar bu sayede Zeynep'i dislarlar. Anlatma şekliniz önemli unutmayın.


  • alko ikarus  (22.05.19 13:58:19) 
zeynep sanki silinebilecek bir insan gibi duruyor. bana guven vermedi. adam kendisine degil ayseye asik olmus diye oyle saldirgan. atiyorum o kadin siz olsaydiniz sizi dislatmaya calisirdi. azaltarak zeynep'i birakin bence.


  • jimicik  (22.05.19 14:07:56) 
@ ikarus

Zeynep'in bana baskı yapması yanlış ama Ayşe ile aralarında geçen olayda doğrusu Ayşe'nin aramızda konuştuklarımızı adama anlatarak, hele hele Zeynep de senin hakkında böyle böyle dedi diyerek Zeynep'i hedef göstermesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Zeynep Ayşe'nin bu tavrına çıldırmakta bir yere kadar haklı bence.
  • SiyamkedisiZorro  (22.05.19 14:17:06) 
biri bana ya o ya ben diye rest çekse, konuyu uzatmayalım doğrudan çık git hayatımdan derim.

ikiletmeye gerek yok, senin kiminle görüşüp görüşmediğine kimse karışamaz.
  • re noreno  (22.05.19 14:18:06) 
Zeynep sorunlu bir arkadaş. Flört ettiği adam ayşenin peşinden gidince delirmiş. Yani Zeynep gibi bir arkadaşı kaybedersen çok bir şey kaybetmiş olmazsın. Ayşe de biraz sinsi bence. Grup genel olarak ergen grubu ama ille de kopamam diyorsan sen normal hayatına devam et, sırf zeynep istedi diye birileriyle görüşmeyi falan kesme.


  • aquarium  (22.05.19 14:31:33) 
ikisiyle de gorusmeye devam edin ama dertlesmeyin. yuzeysel olsun arkadasliginiz. siz kendinizi soyutlamak zorunda degilsiniz. ayseye guvenilmez laf tasiyor cunku. zeynep ise ayri bir mal.


  • 65 derece  (22.05.19 14:40:25) 
Zeynep tam bir mal, Ayse de güvenilmez.
Ben olsam ikisini de hayatimdan cikaririm.

  • chitosan  (22.05.19 15:10:23) 
Yaşlar 35 40 vardır sizin. Ne etkinlikleri bunlar? Kadınlar su gibi sanırım. Zararsız gibi duruyor ama döve döve dağı da delerler. Eski dost diye fazla anlam yüklemeyin. Kendini kontrol edemeyen kadınların başkalarını kontrol etme merakına hep g*tumle gülmüşümdür. Ikisini de gruplardan engelleyin.


  • hasmetizm 2046  (22.05.19 15:17:15) 
@ haşmet, yeme-içme, gezi, konser, kültürel etkinlik grupları var. Her grup farklı ama bazı insanlar birkaç grupta aktifler.


  • SiyamkedisiZorro  (22.05.19 16:43:38) 
Olaylardan, kimin haklı/haksız olduğundan bağımsız olarak “ya o ya ben” diyen kişiye yol verilir.
Belki sonuna kadar haklıdır ama yine de kimseye böyle bir şey söylemek düşmez.
Okuduğum kadarıyla ikisi de hatalı ikisiyle de arama mesafe koyar toplu etkinliklerde (ortam gerimesin diye) muhatap olup sonra takılmazdım ben olsam.
  • mutekebbir  (22.05.19 18:54:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.