[]

thy ucak bileti fiyat cilginligi

kimse neden buna deginmiyor. sadece bana mi oyle ucuk fiyatlar cikiyor? farkeden var mi? yada sozlukte deginildi mi?

sanki yeni havalimaninin borclarini caktirmadan fiyatlara eklemisler gibi.


 
Fiyatlar baya uygun çünkü dolar bazında. Geçen yıl da iç hatlarda tavan ücret 350 liraydı, bu yıl da o civarlarda. Dolar ve petrol fiyatlarının artışını düşünürsek, çok normal bir durumda şu an. Karşılaştırmayı döviz bazında yapın çünkü havayollarının tüm ana masrafları dövizle.


  • roket adam  (22.05.19 13:02:20) 
Bir süredir yüksek. Eskiden otobüsle 80-90 liraya gidilen yere 150liraya 1 hafta önceden bilet bulabiliyordum. Şuan min. 200lira. Artık önceden almak da çok karlı değil.


  • the coon  (22.05.19 13:57:38) 
@roket adam, pilotlar haric personel giderlerinin dovizle odendigini sanmiyorum. thy icerisinde, belediyelerde oldugu bankamatikciler cok. tanidik (akp) torpiliyle girmis, sadece maas alanlar.

evet fiyatlar ucuk vaziyette. ucus sayisini azaltarak, ucus basi kari arttirmak suanki planlari. ornegin, eskiden gunde 5 defa birmingham-istanbul arasi ucus oluyordu, simdi 1 ya da 2 defa; ama fiyatlar eskiye gore ortalama 3 katina cikti. 150-200 dolarlik bileti, 1600 dolara kadar cikarttiklarini da gordum. avrupa'daki hicbir havayolunda bu sekilde fiyat politikasi gormedim. ayrica onlarca ucagi yerde bos bekliyor.
  • ubi dubium ibi libertas  (22.05.19 14:19:22) 
Yeni hava alanı yap işlet devret modeliyle yapıldı. Yatırım ve işletme maliyetleri tabi ki fiyatlara ekleniyor. Fiyat detayında alan vergisi / yer hizmetleri olarak görebilirsin.

Edit: 25,6 milyon EURO'luk yatırım bedelinin geri ödemeleri EURO olarak yapılıyor.
  • zombi  (22.05.19 14:21:12 ~ 14:26:50) 
Yeni havalimanının maliyetleri havayolu şirketleri için oldukça arttı. THY'nin sadece havalimanı içinde uçağın karada yaptığı yolculuklar (taxi) ekisine göre yıllık 250 Milyon dolar daha fazla olacak diye yazmışlardı bir ara. Bu sadece artan kalemlerden bir tanesi.Haliyle bu artışları bilet fiyatlarına yansıttılar.

Yeni havalimanı çok uzakta olduğu için Sabiha gökçene de talep arttı, talep artınca ordaki fiyatlarda yükseldi.
  • talasas  (22.05.19 14:25:05) 
Pilotlara da dolarla maaş verilmiyor.(thy) yurt içi uçuşlar zaten su an kar getirmiyordur fakat uzun uçuşlar genellikle hep full thy parayı transit yolculardan kazanıyor uzak doguyu Batı’ya bağlıyor. Bir Londra Japonya uçuşuna bakın British ve thy yi karşılaştırın İstanbul aktarmalı yüzde 30 daha ucuz bilet bulabilirsiniz. O yüzden uçaklar hala dolu. Türkiye’de ki ucuz iş gücü ve ikram politikası olduğu sürece de doluluk oranları kolay kolay düşmez. Pilotlar gerçi çekip gidiyor özellikle uzakdoğuya ve Arap yarımadasına. uçaklar yerde kalırsa pilot eksikliğinden kalır çünkü önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde 100 un üzerinde uçak gelecek ve yetişmiş adam yok. Tabi bir de teknisyen sıkıntısı var ama su an kimse bunun farkında değil. Bu arada yerde yatan uçaklar sadece 737 max ler. Onlarında sorunu malum


  • monkey  (22.05.19 14:49:16) 
@monkey, gecen yillarda ucus sayisi azalmasi ve bircok ulkedeki operasyonlarin iptal ettiklerinden dolayi, cok sayida ucagi yere indirmisti thy. 737 max'larin hikayesi farkli ve sayilari cok fazla degil. baska hava yollarina yerdeki ucaklari kiraya vermedilerse, o ucaklar turkiye'de bir yerde hala bekliyor. haberleri takip ettiysen, gelecek yeni ucaklari Turkiye istemedi, trump kaktirdi bizimkilere. makam/guc ugruna, bu ucaklari aldi basimizdakiler..

www.goklerdeyiz.net

www.sozcu.com.tr

hic oyle 737 max'lar gibi durmuyor :)
  • ubi dubium ibi libertas  (22.05.19 15:38:59 ~ 15:41:39) 
Yurt dışı uçuşlar için konuşacak olursak eskiden sadece Avrupalı dönerci kekolar, cadde çocuğu Berkecanlar, Buseler uçardı, bunlara beyin göçü yapmış ciddi bir kitle eklendi. Talep çok arttı. Bizim çakallar herhangi bir aksiyon sergilemeyerek ölü taklidi yapıp fahiş fiyatlara bilet satıyorlar.


  • neck_and_neck  (22.05.19 16:48:07) 
Dolar bazinda dünya ortalamasına göre normal biz fakiriz ondan bize pahali geliyor yedek parca giderleri için inanilmaz pahali hep döviz uzerinden buda hali ile fiyatlara yansıyor


  • basond  (22.05.19 17:06:28) 
Ryanair ile THY'nin sınıfı aynı değil maalesef, daha detaylı araştırmanızı öneririm.


  • roket adam  (22.05.19 20:35:42) 
@roket adam olay THY ve Ryanair'in aynı olup olmaması değil. Kazanın başına THY ve Pegasus oturmuşlar aksırana, boğulana, kusana kadar yiyorlar. Ucuzsa dışardan soğan, patates getiriz, kurbanda angus getiririz diyenler Ryanair, Easy'ye, Wizz'e piyasayı niye açmıyor. Bunlar gelsin bakalım fiyatlar düşüyor mu kalkıyor mu? İyi bir kampanya zinciri ile bunlar sayesinde Turist sayısında rekorlar kırılıp, hoteller full çekmezse, esnafı, bakkalı köşe olmazsa adam değilim.


  • freedonia  (22.05.19 21:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.