[]

Devlette maasin onden yatmasi. Bana ne yatacak?

Arkadaslar bir devlet kurumuna atamam oldu.

Goreve baslayis tarihim 16.05.2019. Devlette maas onden yatar, senin de maas yatmasi icin maliyeye bildirim yaptik, bugun yarin maas yatar maas günü 15'i gecmis olsa bile hemen yatar, 15'ini beklemezsin ediler. Simdi peki benim durumimda:

1- Bana hemen yatacak para 16 mayis - 31 mayis arasinin uceti olup 14 gunluk maas yatacak, 15 haziran geldiğinde de tam maas mi yatacak? Bu durumda onden yatirmis olmuyorlar o zaman.

2- Bana bugun para yatacak olsa, 16-31 mayis maasi + haziran naasi pesin, yani 1.5 maas mi yatacak?

Bana 2. Secenek gibi geliyor. Cunku devlet maasi onden yatiriri bu karsiliyor bence. Zira ben 15 mayis olan maas gununde ise baslamis olsam, bana yine onden maas alacaksin demislerdi o zaman tam mi yatacakti yani. Ya da belki 15-31 arasi yatacakti belki de bilemiyorum. Simdi bu son cumlem uzerine dusununce de 1 numarali secenek daha gercekci geldi.

 
Mobildeyim editleyemiyorum: birinci secenekte hata yapmisim. Bugun 16-31 mayis arasinin ucretini yatiriyor olsalar yine onden vermis oluyorlar. 31 mayis daha gelmedi, henuz o alacağım maas icin calismamis oluyorum sonuçta. Maasin onden yatmasi olayini karsiliyor bu durum o zaman.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (22.05.19 11:16:15) 
1 maaş artı geçen süreç yatar. yani 15.04 15.05 maaşınla işe başladığın gün kadar ki yatar. askere giderken de bir maaş almaz ya da aldığın maaşı geri yatırırsın. kafana dakma devlete atanmışsın mutemet halleder.


  • mikahakkinen  (22.05.19 11:19:59) 
@jrr tolkien,

O zaman da haziran maasi yarim yatmis olmaz mi hocam. Gerci o da süper olur benim icin. En azindan 16 mayis-14 haziran yatsin hic farketmez :) insallah oyledir.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (22.05.19 11:20:49) 
önümüzdeki ayın maaşı ile birlikte çalışmaya başladığın günden maaş aldığın güne kadar geçen süre zarfının toplam parasını alırsın. 15 inden önce vermezler maaşını diye de biliyorum.


  • jenasinans  (22.05.19 11:21:32) 
@mikahakinen, dediğiniz şekilde yatarsa haziran 15'i bekletmezler, bugun yarin yatar dedikleri gibi hemen yatar yani dediginiz tutar degil mi?


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (22.05.19 11:23:13) 
@jenasisans, hocam 15 hazirani bekletmeyeceklerinden sundan dolayi eminim: mutemetlige evrak goturdum. Sizle birlikte atanan herkes baslayis yapinca maas odeme emrinizi giricem dedi. Ben de cok aciliyetim var, onlarin ne zaman baslayis yapacağı bekki degil, ben erkenden başladım beni onlar yuzunden bekletmeyin diye rica ettim.tamam o zaman bugun maas emrinizi giriyorum. Sizin maasiniz hemen yatacak dedi.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (22.05.19 11:25:21) 
@jrr, o zaman dediğinize gore ben hem simdi 16 mayis-14 haziran arasini pesin alicam. Hem de 15 haziranda bir tam maas daha almis olacağım. Dogru mu anladim acaba


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (22.05.19 11:27:57) 
mutemetin maliyeye götürmnesiyle alakalı bir durum. 15 haziranı beklemezsin. bu ay için de aylık kapatıyorlar ödemeleri. bu ay içinde kesin bence bu hafta yatar evraklar tamamsa tabi.


  • mikahakkinen  (22.05.19 11:32:54) 
hem mayis hem de haziran maaşınız yatar. ne zaman yatar o mutemete kalmış. yarında yatabilir. 15 haziranda da yatabilir.


  • helenart  (22.05.19 11:33:50) 
Gözünüz aydın. Başlangıç tarihiniz itibariyle 15 hazirana kadar olan maaşınız yatacak. 15 haziranda 15 haziran-15 temmuz maaşınız yatacak. Maaş hesabınızı açtırıp işletebildiniz mi ? Ben başladığımda takip eden 15'inde topluca ödemişlerdi , MEB için konuşuyorum. Bu saatten sonra aciliyet,ödeyememe vs. kafanıza takmayın. Geçen konunuzda da söylemiştim , haciz için gelecek olan varsa siz kasmayın bırakın onlar kasıp sıraya girsin.


  • synax  (22.05.19 11:34:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.