[]

Bad Sector Gözükmeyen Ama Pending Sector Gözüken Sabit Disk

Hard diskimde bir problem var. Özellikle torrent vs kullanarak bir indirme yapıldığında ortaya çıkıyor. İlk defa bir ay kadar önce oldu. Birden aşırı bir yavaşlama oldu, bazı programlar açılmadı, mouse dondu, görev yöneticisi açılmadı. Reset attığımda ise ''disk hataları onarılıyor'' ekranında kaldı ve asla çıkmadı oradan. Temiz Windows kurulumu ile kullanmaya başladım. Bir dosya indirdiğimde yine aynı şey oldu. HD Tune yükledim. Error scan işleminde herhangi bir bad sector bulunmadı. Yemyeşildi tüm kareler. Fakat S.M.A.R.T testi ekranında ''current pending sector'' kısmı ''warning'' durumunda gözüküyor. Bad sector gözükmemesi kafamı karıştırdı ve bir kez de direkt üreticinin aracı ile test edeyim deyip Western Digital Data LifeGuard Diagnostic indirdim ve orada da SMART STATUS:PASS gözüktü bir sorun çıkmadı yani. Fakat dediğim gibi özellikle yüksek boyutlu bir dosya indirince kesinlikle sorun oluyor ve ''current pending sector'' hatası var. Hard diskimde sorun var mı yok mu ? Sorun varsa bad sector gibi bir şey mi yoksa daha yazılımsal ve düzeltilebilir bir sorun mu ? Low Level format falan denmiş. Bilgisayardan hiç anlamıyor değilim ama çok profesyonel bir durumda da değilim. Bu Low Level Format benim becerebileceğim bir şey mi ? Şimdiden teşekkürler ilgilenen arkadaşlara.




 
pending sector'un anlamı şudur: harddisk tarafından kullanılmamak üzere kenara ayrılmış tespit edilen bad sector noktalarının sayısı.

yani pending sector bir hata değil, bilgi notudur. şu kadar bad sector tespit edildi ve o noktalara harddisk tarafından dokunulmaması için işaretlendi anlamına gelir. ondan ürkmene gerek yok yani. o yüzden zaten tarama yaptığında bad sector çıkmıyor çünkü bad sectorlu kısımlar kenara ayrıldı.

ha ama bad sector çıkan harddisk bir ayağı çukurda harddisktir sonuç olarak, yaşadığın sorunlar da bu yüzden olabilir.
  • rotten head  (21.05.19 22:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.