[]

Bahar ve hapşırma (alerji) artışına çözüm ihtiyacı.

Ey ahali,

3-4 Senedir şiddetini arttıran bir hapşırma, burun akıntısı, burun kaşınması ve peşine astım türevi nefes alış-verişleri yaşamaktayım ve bu giderek hayatıma olumsuz etki etmeye başladı.

Her Nisan 1 de başlıyor (bkz: ciddiyse çok komik şakaysa hiç komik değil) ve yazın başlarına doğru azalarak bitiyor. Alerjik olduğunu gösteriyor ibre tabi.

Aynı hastalıktan mustarip olan veya bu konu üzerine tez veya doktorasını tamamlamış bünyelerden yardımlarını bekler bir haldeyim.

Bu yazı yazılırken 983749 kere hapşırılmıştır. Çok fenayım çok. (bkz: acıtasyon) amen.

 
Öncelikle kendinize tanı koymadan önce bir immünoloğa gitmelisiniz. Bir gıdım kan verip neye alerjiniz varsa zart diye ortaya çıkarıp ona göre tedavisini veriyorlar. Tahmin edersiniz ki burada doktorlar dahi olsa sizi muayene etmeden kimse derdinize çare bulamaz.

Alerjik rinit'i olan biriyim, Zyrtec kullanıyorum antihistaminik olarak. Bana iyi geliyor ve alerjimi kontrol altına alıyor. Eğer aynı sorun sizde de çıkarsa (tahlillerden sonra) Zyrtec'i tavsiye edebilirim.
  • endless dream  (03.04.10 08:37:06) 
*Dısarıya gunes gozluksuz cıkma, mumkunse at gozlugu gıbı olsun
*Kagıt medıl asla kullanma mentollu mendıllerden al burnunun ustunu nemlı tutmaya calıs
*ruzgarlı havalarda dısarda hıc bı sekılde bulunmamaya calıs -neredeyse en oemlı husus bu-
*evın pencerelerını evde ıken kesılıkle kapalı tut
*vucut derı uzerınden de nefes aldıgı ıcın her gun hatta gunde ıkı kere dus almaya calıs,uzerındekı skım sonık polenler gıtsın,
*bol bol opus -dudaktan- boyle bır sorunu olmayan sevgılı ıle yapılan sıvı alısverısı neden bımıyorum gozdekı sulanmayı kesıyor,
*evde ısenız uzerınızde her daım tenınızı acıkta bırakmayacak bır sey olsun, polen gelır sneı bulur,
*yeterlı mıktarda sıvı tuketın,
*ılac ısmı vermıyorum ama kullanacagınız alerjık ılaclar uyku, halsızlık ve basdomesı yapacaktır, oemlı mevzular -sınav toplantı- oncesı almayın. ılac etkısını yarım saatte gosterır.
*tarrak beledıyeye bir e-posta yazıp sehrın gobegınden o kavak agaclarını sokmelerını ısteyın.

gecmıs olsun,
  • gunlerin kopegi  (03.04.10 09:08:19) 
alerji dönemi başladı polen vs gibi şeylere alerjiniz var muhtemelen. hemen bir doktora görünün. size antihistaminik bir ilaç verecekler onu kullanınca normal bir insan olacaksınız. hemen gidin ama. hatta doktora gitmeye gerek bile yok eczaneden alın çok acilse bir tane alın hemen kesecektir akıntıyı hapşırmayı. geçen senemi zehir etti bu alerji durumu ben 15 günde uyandım işe hiç konduraymıyordum çünkü.


  • ozdek  (03.04.10 10:08:34) 
Aynı dertten muzdarip biri olarak, arkadaşların söylediklerine eklemede bulunayım. Hapşırmalarınızı, ancak soğuk suyla burnunuzu temizleyerek durdurabiliyorsunuz. Sakın kağıt mendil kullanmayın. Söylemişler de, hapşırma anında kağıt mendil durumu daha da beter hale getiriyor. Geçmiş olsun.


  • july14  (03.04.10 10:40:28 ~ 07.06.10 08:17:21) 
clairitin kullanıyorum. aynen senin gibi nisan 1de başlıyor.
anthistaminikler bağışıklığı bastırdığı için sürekli kullanamıyorum. kendi kendime bağışıklık kazanmaya çalışıyorum :) ankara'yı atlattım gibi mesela ama izmir'in bitkilerine hiç alışık değilmişim.
kavakları da rahat bırakın lütfen, bu onların suçu değil, siz aşırı tepki gösteriyorsunuz :)
  • kediebesi  (03.04.10 11:16:54 ~ 11:56:39) 
www.ekoses.com

istemiyoruz ya alla alla. pis kavaklar.
  • gunlerin kopegi  (04.04.10 02:44:40) 
hulen sırf kavağın polenini gözünüzle görüyosunuz diye kıllanıyosunuz ben diyim.
halbusümüne gidip test yaptırsanız kavak çıkmaz bile ahhaha
daha başka şeyleri görüp, duysabilseniz kimbilir ne alerjileriniz çıkar.
bünyeler ne hale geldi yaa alerji de neymiş
niye manyak gibi reaksiyon veriyosun abicim ağacın polenine, alla alla. :) (kendim için dedim son cümleyi yanlış anlaşılmasın)
  • kediebesi  (04.04.10 09:24:38 ~ 09:25:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.