[]

yeni kimlik için biyometrik foto

evde cv'ye koymak için çektiğim şöyle bi fotom var (bu kesilmiş hali, orijinalinde daha fazla boşluk var her yönde) www.eleman.net bunu gerekiyorsa (arkaplanı düz beyaz yapmak, uygun ölçülerde sağdan soldan boşluk vermek) biraz shoplatarak kimlik için kullanabilir miyim yoksa hiç oluru yok mu? bu konuda bilgisi olan çıkar umarım.

bir de olabiliyorsa ve shop gerekiyorsa fotoğrafçılar yapar mı bunu? direkt onlara sormaya güvenemedim yeni foto çekmek daha işlerine gelir gerekmese de öyle yapmaya çalışırlar diye.


 
Ben normal vesikalık fotomu fotoğrafçıda büyütüp vermiştim ve kabul etmişlerdi. Arka plan da değişmişti. Fotoğrafçılara sorun, mutlaka yapabilen çıkar.


  • Tochinoshin  (21.05.19 15:37:05) 
sheldon cooper sen misin :)

fotoğrafını oldukça kötü çekmişsin, büyük ihtimal raw da çekmemişsindir, zaten ışığı kötü.

herşeye rağmen fotoğrafı senden isteyip arkayı tam beyaz fffff yaptım diyelim, zenci gibi durursun fotoğrafta. gömleğin de oldukça gri gözükür.

hepsini aç dersen fotoğraf çok tahrip olur. abzürt acayip gren dolu bişey olur yani.
  • Fodera  (21.05.19 15:55:55 ~ 16:23:56) 
biyometrik fotoğrafın çoğu kafadan oluşuyor zaten. biraz da yaka gözüküyor. o kadar kestiğiniz halde düzgün bir şekilde biyometrik fotoğraf ölçülerinde kaliteli bir baskı alabiliyorsanız neden olmasın. yalnız o fotoğraf biraz karanlık arka planda da gölgeyi yoketmeniz gerekebilir


  • argent dawn  (21.05.19 16:37:35) 
@fodera hiç benzeten olmamıştı daha önce ama bu halim andırıyormuş gerçekten biraz söyleyince farkettim :)

@fodera + argent dawn bu siteden koyduğum linkteki hali biraz kötü gözüküyor iyice küçültülmüş kararmış falan, orijinali daha iyi. hele telefondan bakınca iyice karanlık gözüküyor ama normalde öyle değil. ama evet gölge var biraz arkada. bi profesyonele göstermem gerekicek sanırım orijinalini.
  • semaforo de medianoche  (21.05.19 16:48:35) 
biraz photoshoptan anlayan bir adam halleder o işi de fotoğrafın kalitesi önemli yoksa çamur oluyor fotoğraf. yarım saatte biyometrik çıkarıyor fotoğrafçılar uğraşmana değmez bence. photoshopu da o kadar sürer zaten bir de adama yemek memek ismarlayacaksın teşekkür adına aynı şey.


  • argent dawn  (21.05.19 16:58:10 ~ 16:58:39) 
@argent dawn para için değil ya şöyle tıraşlı, gömlekli, kravatlı düzgün bi pozum varken tekrar uğraşmak istemiyorum. çok gözümde büyüyor tıraşı, düzgün giyinip gidip özellikle de poz beğenmesi. hem beğenmem pozların çoğunu da biliyorum. düz halinle git çektir fotonu desen de yani yıllar boyu kimlikte taşınıcak foto hoş olsun istiyorum, günlük halimle de bu daha da zorlaşıyor zaten kendini pek beğenen biri olmadığım için.


  • semaforo de medianoche  (21.05.19 19:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.