[]

Google'ın huawei kararı

Kesin google desteği çekerse seçenekler çıkacaktır ama bu durum biz huawei kullanıcılarını ne derece etkiler ilerde?

mesela 2. el, tel çöp mü olur?


 
eskiler kullanmaya devam edecek ancak güncelleme olmayacak.
huawei yeni telefonlarında kendi yeni yazılımını kullanacak bir ihtimalle(henüz açıklama yok b planımız var diye açıklama yapmışlardı) ama sonu ne olur nokia nın windows telefonu gibi patlar mı göreceğiz.

  • basond  (20.05.19 19:50:25) 
huawei anladığım kadarıyla çin devletinin desteğini almış bir firma.dünyadaki en iyi programlama mühendislerini getirip kendi telefonlarının desteğini kesmezler.asıl soru google ve android ekosistemi çinde yasaklansa google ve abd hükümeti ne yapacak?

edit:ki zaten çinde üreticiler abdye veri gönderimini engellemek için başka küçük uygulamalarla yol alıyorlar.çinde sadece birkaç vpn servisiyle sınırlı kullanıcı google servislerine erişiyor.
  • Marcelo Burlon  (20.05.19 19:59:44 ~ 20:01:06) 
android açık kaynak kodlu bir sistem olduğu için huawei kendi android tabanlı işletim sistemiyle devam edebilir.

play store yerine de huawei önderliğinde firmalar toplanıp bir store geliştirebilirler. google'ın servisleri kullanılamaz belki ama o kadar. zaten kullanılmasın da, tuvalete gittiğin saate kadar hayatını loglayan bir firma google. biraz da çinliler loglasın.

bu dediğim olursa apple'dan sonra ikinci firma tercihim huawei olur, net.
  • avianthem  (20.05.19 20:13:53) 
2. El çöp olmaz bence. Zaten android güncelleme sıkıntısı çeken bi platform. Kullanıcıları bunu hissetmez bile. Ama yeni satılacak telefonlar için sıkıntı büyük. Kimse google hizmetleri olmayan bi telefona para vermez.

Bence bu sorunu tatlıya bağlarlar. Umarım. Huawei, ben her ne kadar tercih etmesem de, telefonlarını birçok insanın severek kullanmasından dolayı benim de sempati beslediğim bi marka. Güzel fiyat performans telefonları üretiyolar ki insanlar satın alıyo. Bu piyasadaki en büyük oyunculardan biri.
  • (s)AINT  (20.05.19 20:17:19) 
P20 Pro ile hava atamayacaklar evet.

Gelecek icin sikinti. 2 yil sonrasi icinde gunumuzdekiler sikinti. Ozetle sikinti. Simdi herkes elini ayagini ceker.
  • baldan kaymak  (20.05.19 21:12:45) 
market yazmak mesele değil de bir ekosistem oluşturmak mesele. kimse yazdığı uygulamayı birde huawai içinde marketlerine yükleyelim demez en basitinden. fişini çektiler şu saatten sonra şansı yok malesef. önceden tr'de de market kapalıydı mesela. telefonlar marketsiz geliyordu ve yüklesen bile app'i çalışmıyordu. tam rezillik dönemiydi. amazon'un marketi vardı. hala varmı bilmiyorum fakat amazon bile marketi tutturamadı. halbuki bi çok ülkede market uygulaması yüklü gelmiyordu. anlayın yani...


  • 2007  (20.05.19 21:45:19) 
desteği çekme kararı google ile ilgili değil. trump başkan yasaklıyor.
işletim sistemi yazarlar market de o sorun değil. oraya uygulama getirecek adamı bulabilecek misin? microsoft bulamadı kapattı sistemi. üstelik şimdi bu durumda hangi büyük uygulama geliştiricisinin yüreği yeter o markete girmeye?
şu an telefon da üretemiyorlar zira yasak dolasıyla stoklarında işlemcilerle yetinecekler. yeni işlemci de yapamıyorlar çünkü intel vs. patentlerini de kullanamıyorlar.
  • Wasking  (20.05.19 21:46:08 ~ 21:49:10) 
microsoft'la huawei'yi, windows mobile ile android tabanlı bir işletim sistemini karşılaştırmak hiç mantıklı değil. nedenlerine bakalım.

birincisi, windows mobile bambaşka bir işletim sistemi. uygulama geliştiriciler, wm için uygulamalarını port etmek ya da baştan yazmak zorundaydı. ama kullanıcı tabanı olmadığı veya yetersiz olduğu için uğraşmadılar haliyle. burada ise öyle bir şey yok. o da android, bu da android. oradan alıp buraya koyacak adam uygulamasını. hiç olmadı apk'sını sitesinden yayınlar, indirip kurarsın, bu kadar basit.

ikincisi, yukarıda belirttiğim gibi wm işletim sistemini kullanan insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmedi. huawei markasının bugünkü durumu ve olası android tabanlı huawei işletim sistemiyle karşılaştırılamaz bile.

yeni kurulan mağazanın popülerleşmesi için uygulama geliştiricilere teşvik vs. de verilebilir. adam ekstra fazla bir şey de yapmayacak zaten. bir marketteki uygulamayı alıp diğerine koyacak. hem bunu yapmazsa, halihazırdaki huawei kullanıcılarını kaybetmiş olacağı için, emin olun yapacaktır.
  • avianthem  (21.05.19 06:29:18 ~ 06:32:35) 
huawei zaten uzun zamandır kendi hi-silicon firmasının kirin işlemcilerini kullanıyordu. Hi-silicon da huawei'e ait bir şirket. Yani adamlar aslında bu durumun farkındaymışlar. Hardware olarak dünyanın gözünde iyi bir yer edindiler bunu da kendi işlemcileri ile yaptılar. Yani işlemcileri kendini ispatladı. Kesinlikle yazılımsal olarak da iyi bir iş çıkaracaklardır. Çin kendi mobil işletim sistemi evrenini oluşturursa ve xioami gibi diğer firmalar da destek verirlerse bundan zararlı çıkacak olan google olur. zaten ios dışında tekelleşen google'a günden güne kıllanıyordum şu anda sonuna kadar huawei'ciyim.


  • kraldan cok kralci  (21.05.19 08:17:24) 
SD Association atmış bugün. Muhtemelen sırada Wi-Fi Alliance ve USB-IF var. Böyle olursa kimse kurtaramaz.


  • Wasking  (24.05.19 21:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.