[]

fotoğrafla ilgili 2 sorum var

1. canon 700d ile çektiğim fotoğrafın boyutu lg g4 ile çektiğim fotoğrafın boyutudan daha küçük. buna göre aynı zamanda telefonun çözünürlüğü daha iyi diyebilir miyiz? çözünürlüğün fotoğrafın boyutuyla ilgisi var mıdır? yani benim aklıma yatmıyor ama kafamda bir soru işareti oldu.

2. telefonla çektiğim fotoğrafları yine telefonda yeni bir klasör oluşturup o klasöre taşıdığımda fotoğrafların sıralaması karman çorman bi hale geliyor. bunu nasıl düzeltebilirim?


 
canon 700d 18 megapixel
www.canon.com.tr

lg g4 ön kamera 8megapixel, arka kamera 16 megapixel
www.lg.com

hem fotoğraf makinelerinde hem de cep telefonlarında kamera ayarları bölümünde çözünürlük ayarı var, muhtemelen canon 700d daha düşük çözünürlükte çekilecek şekilde ayarlanmış olabilir.
  • ronartest  (20.05.19 17:58:04 ~ 17:58:13) 
Fotoğraf boyutu yalnız çözünürlüğe bağlı değişen bir şey değil. O piksel dediğimiz şeyler küçük kareler ve her biri bilgi içeriyor rengi hakkında. Siyah veya karanlık ise az bilgi içeriyor ya da hiç. Bu yüzden aynı makinenin farklı fotoğraflaeı farklı boyutlarda.

İki makineyle de aynı yerin fotoğrafını çekin bir de önlerini kapatıp 2 tane karartı fotoğrafı çekin. Karanlık olanlar aydınlıklardan daha küçük olacak.

Öte yandan, 13megapiksel 16 vs milyon piksel demek. Büyük olanda daha fazla piksel olduğu için teknik olarak daha fazla bilgi ve boyut mümkün. Ancak fotoğraf kalitesi de işin içine giriyor.

Kabaca böyle, benim bilmediğim ya da yanlış bildiğim şeyler de olabilir.
  • senolll  (20.05.19 20:26:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.