[]

ikinci el macbook pro alacagim ama fatura yok ne olur?

merhaba birisiyle ikinci el mac icin anlastim letgodan cihazi gormeye gidecegim 2014 model. garantisi yok ama yine de fatura istedim fakat faturasi yokmus apple i aramis, 48 saat ile 72 saat icerisinde yurt diaindan yeni fatura mailine gelecekmis, soyledigi bu. dogru mudur?


ikinci olarak faturasiz alirsam ne olur?

ucuncu olarak islak imzali alisveris tutanagi yapsam faydasi olur mu?


bir de macimi bul ozelligi ile dolandirilmaktan korkuyorum, bu konuda ne dusunursunuz?


ne yapmaliyim?

 
72 saat dediğin 3 gün, 3 gün sonra al.

faturasız alırsan çalıntı mal almış olma ihtimalin olur. bir ihtimal mahkemeye çıkar hesap verirsin.
  • babilbaligi  (20.05.19 11:14:03) 
İlk soru hakkında bilgim yok.

Faturanın gelmesini beklemek tabi ki en mantıklısı. Önden peşinat vereyim, başkasına satmasın gibi düşünmeyin.

Faturanın olmaması durumlarında mutlaka ıslak imzalı tutanak alınmalı. Çalıştığım yerde biri 3 sene önce aldığı iphone çalıntı çıktı diye senelerdir davası sürüyor. Daha 2 gün önce karakoldan yine çağırmışlar.

Acele etmez, faturanın gelmesini bekler, üstüne bi de tutanak alırsanız endişe edecek bişey kalmaz.
  • IncredibleMau  (20.05.19 11:26:02) 
bu faturanin gercek olup olmadigini nasil anlayabilecegim peki, neticede email gonderilecek


  • Yigitabi  (20.05.19 11:27:53) 
Adli olarak geçerliliği ne kadar ciddi olur bilmiyorum ama, gelen maili mutlaka ileti olarak isteyin. Yani satıcının apple'a attığı maili, apple'dan gelen cevap mailini siz de görün. Apple'ın ürün doğrulama için mutlaka bir web adresi vardır.


  • IncredibleMau  (20.05.19 11:30:59) 
piyasada cok fazla calinti macbook satisi yapiliyor, tanimadiginiz biriyse almadan once tekrar dusunun


  • tahtakafa  (20.05.19 11:41:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.