[]

Flixbus'ın olayı ne?

Adını çok duydum da hiç kullanmadım. Ülkeden ülkeye geçerken hiç avantajlı değil sanırım, 5-6 yere bakıp rota falan çıkarayım dedim, deli fiyatlar çıktı. Seyahatin yorgunluğuna falan hiç değmez yani, bunda da biletleri uçaktaki gibi 3-4 ay önceden gibi mi almak lazım. İnsan gibi Ryanair, Easyjet kovalamak daha mantıklı gibi, ucuza gelir. Anca Büyük bavulla gezenler için daha uygun sanırım.




 
açıkçası biz kullandık uygundu hangi rotalarda kullandık hatırlamıyorum ama. kısa şehirler arasında gayet pratik çözüm sunuyor uygun fiyata.


  • basond  (18.05.19 18:55:50) 
flixbus'ta bileti 3-4 ay önceden almaya gerek yok, 10 gün sonrasına da nispeten uygun bilet bulabilirsin. flixbus'un olayı "çok ucuz" olmak değil genelde, "nispeten uygun" olmak.

orta ve batı avrupa'da trenler çok pahalı. 600-700km'lik yol için istediğin zaman uçak bileti bulamayabilirsin. yani bulursun da çok pahalı olur.

ayrıca ryanair gibi köylü firmalarda "çok ucuz" bilet nadiren oluyor. esnek değil. aylar önce alacaksın, onda da destinasyon sınırlı. flixbus'ta atıyorum prag'dan çıkıp da orta-batı avrupa'nın 50 tane şehrine gidebilirsin. ryanair'de ara ki bulasın istediğin yere uygun fiyatlı bilet. nefes almanın uçak biletinden 3 kat pahalıya mal olduğu antin kuntin havayollarındansa flixbus'u tercih etmek makul bence. avrupa zaten büyük bir kıta değil, ukrayna'dan portekiz'e gitmeye kalkmıyorsan otobüste o kadar da vakit geçirmezsin.

türk lirasıyla düşünürsen her halükarda inanılmaz pahalı ama haziran ayı için bir wroclaw-düsseldorf bileti baktım mesela... gece 1'de biniyorsun, 13-14 gibi iniyorsun. 32 euro'cuk. almanya'yı bir uçtan diğerine geçiyorsun neredeyse doğudan batıya. avrupa'da yaşayan biri için gayet uygun. tren var mı polonya'dan almanya'ya bilmiyorum ama varsa bile en az iki katı falandır.

niyeyse bu avrupalılarda kim kime dum duma tarzı, slav tipi açık vagonlu gece trenleri olmuyor. varsa bile ben hiç duymadım. halbuki ne kadar güzel olur. çok zengin oldular diye herhalde yapmıyorlar öyle şeyler.. o trenlerle macaristan'dan portekiz'e 50€'ya adam taşırsın valla.
  • der meister  (18.05.19 19:05:01 ~ 19:20:40) 
çok önceden almasanız bile, uçak ve trene kıyasla bilet fiyatları daha uygun oluyor. hareket saatinden 15 dakika öncesine kadar değişiklik yapabiliyorsunuz. bilet değişikliğinin cezası oluyor ama hatırladığım kadarıyla cüzi bi miktar.


  • asteriks  (18.05.19 21:05:14) 
indirim kodu muhabbeti var bir de sanırım, yüzde kaç indirim yapıyorlar bu kodlara?


  • freedonia  (18.05.19 21:43:38) 
%20 lik kupon kullandım daha önce başka var mı bilmiyorum. Son bir kaç güne bırakmadığın sürece makul olur fiyatlar ama az yer kaldıysa uçak gibi fırlıyor fiyat.


  • thin capitalization  (19.05.19 05:21:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.