[]

intermittent fasting ve sigara içince göz kararması

intermittent fasting'e 2 gün önce başladım. 24 saat ye 24 saat tok takıl şeklinde ilerliyorum.

ilk 24 saatimde bir sıkıntı yoktu. gece 3'de başladım gece 3'de yedim. şekerli sakız bile çiğnemedim, sigara ve şekersiz kahve içtim.

ikinci 24 saatin yarısından çoğu uykuya yedirilmiş bir şekilde geçti. pek verimli olamadı yani. dedim ki bugün tok kalmayayım, 3'e kadar aç aç devam edeyim. 5 saatim var. her sigara içtiğimde gözüm kararıyor gibi oluyor. farklı fontlardaki yazıları okuyamıyorum falan.

normal mi bu?

 
Vücut alışkın olmadığı için yapar tabi. Bir anda her şeyin fazlası zarar. 6/18 başladım 4-5 aydır 4/20 şeklinde devam ediyorum. Uzman değilim ama 24/24 çok mantıksız geldi.


  • new day new life  (17.05.19 22:46:39) 
24 saat açlık nedir abicim ya. 6-18 yapsana. Normal o sürede gözlerin kararması.

If diyetinin bence bi bug’ı var. İnsanın iştahını öyle kapatıyo ki yeme zamanında da adam gibi yiyemiyosun. Bu nedenle iyi beslenemiyosun. Ben bunu yaşadım. İşi olmayan insanlar için daha kolay uygulanabilir bi diyet bence.
  • (s)AINT  (17.05.19 23:02:08) 
işim gücüm yok evden çıkmıyorum ^^.

o yüzden 24e 24 şeklinde gidiyorum zaten. bakalım önümüzdeki günlerde zorlanırsam 6 18'e geçeceğim.
  • jamesdeanbradfield  (17.05.19 23:08:33) 
Aynı şeyi ben de yapıyorum. Duyuruma bakabilirsin. Anlamadığım nokta neden kendine bu kadar yüklendiğin. İlk 16-8 yap mesela 1 hafta. Sonra onu 17-7 yap. Git gide azalt bunu ki azaltman da anlamsız vücudu birden neden kıtlığa sokuyorsun ki? Ya da uzun vadede de kıtlık yaşatıyorsun? 18-6 kilo verme durumunda mantıklı. Yaşam tarzı olarak da 16-8 son derece sürdürülebilir.

Bu bir diyet değil yaşam tarzı. Zorlandığın şekilde yapma zamana yay nasıl rahat ediyorsan öyle yap.
  • anneterligi  (18.05.19 10:21:26) 
Tansiyonun dusuyo bende de oluyodu ilk basta sonra geciyo. Bunlar hep tuz kaybi. Magnezyumlu suda eriyen multivitaminlerle gecirebilirsin cunku onlarda tuz oluyo ayni zamanda.


  • beriberi  (18.05.19 22:12:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.