[]

avrupa'da master secimi ve sonrasında is bulma...

lisans bolumu cevre muhendisligi arkadaslar. yas 30 ve is tecrubesi yok. populer bir bolum degil ve is ilanlarına bakınca almanya'da cok is goremedim cevre muh ile ilgili. zaten olanlar da akıcı almanca istiyor.

1- litvanya gibi baltık ulkeleri daha ucuz oldugundan master icin alternatif olabilir. almanya universitelerinin prestijinden dolayı almanya'da master yapmak icin ekstra ucret vermeye deger mi sizce? almanya mezuniyet sonrası 1 sene is bulmak icin hak tanıyor, zannedersem bu litvanya'da yok, değil mi?

2- almanya'da 2 sene kalınca is icin yeterli almanca ogrenilebilir mi?

3- masterı kimya muhendisligi, kimya veya gıda muhendisligi ustune yapsam daha mı mantıklı olur is imkanı acısından?

4- almanya'da master yaptım diyelim, almanya'nın bana is bulmak icin imkan tanıdıgı 1 sene icinde is bulamazsam neyime yarar master, sonucta o kadar para harcamıs olacagım? almanya master derecesi sonrası atıyorum kanada'da sıfır is tecrubesi ile is bulma ihtimalim, turkiye'de master yapmıs birine gore daha mı fazla olur almanya'nın prestiji acısından?

hepsini cevaplamak zorunda degilsiniz arkadaslar, tesekkurler

 
Zerre alakam yok ama ikincisi icin cevap vereyim;
Ilk is gorusmemde esim cevirip bana notlarimdan hangisini cevap olarak soylemem gerektigini soyluyordu. Aradan 1.5 sene gecti, is hayatim fransizca konusma ile geciyor, resmi kurumlari arayip konusabiliyorum vs. Akici ve super denemez ama hayatimi geçiriyorum, is hayatimi da surduruyorum.
Bu size bagli, ben cok fazla calismadim fransizca hele is hayatiyla akisina biraktim ama siz kurstu vsydi kasarsaniz 2 sene yasayarak ogrenmek icin guzel zaman.
  • logisticsmanager  (18.05.19 00:19:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.