[]

muz serası devralmak ?

sevgili romalılar,

bir arkadaş ile araştırıyoruz bu işi. ya sıfırdan yapım ya da varolanlardan birini devralma. mersin'de düşünüyoruz. 1.5 - 2 - 2.5 milyon gibi bir yatırım tutarı oluyor kabaca.

bir yer var devreden, tabi ki adam devir sebebi olarak başka şeyler öne sürüyor ama her devralmadaki klasik soru geliyor akıllara, kar ediyorsa neden devrediyor ?

yapımıyla ya da ticaretiyle alakalı bilgisi olan var mıdır.

 
Geçen bitki koruma hocasiyla konusuyoduk. "Çanakkale'de birinin tarlasında toprak kokenli bi hastalik var (verticillium bayagi da yaygin). Ne yaptik ne ettiysek yıllardır başa çıkamadık. Adam en sonunda tarlayi sattı. Tabi sattığı kişi de İstanbullu" dedi. Böyle şehirden kırsala romantizm dolu heveslerle geliyo insanlar, sonrasi hüsran. Diyeceğim o ki toprak, su, bitki vs analizleri yapmadan ve bir danışmanla görüşmeden bu kadar yüksek maliyetli yatırımlara girmeyin. İş sadece ticaretini bilmekle olmuyo çünkü.


  • beetlejuice  (17.05.19 16:16:58) 
siz nerede oturuyorsunuz, nasıl gidip geleceksiniz mersine?


  • VivaLasVegas  (17.05.19 16:25:24) 
@vivaLasVegas ben izmirdeyim, arkadasim mersin’de


  • oyeaby  (17.05.19 16:58:28) 
çok anlamam ama. muz ağaçları halihazırda dikili olduğuna göre ağaçların durumunu ve meyvelerini gözlemleyebilirsiniz sanıyorum. seralar da cam veya plastik olarak ayrılıyor diye biliyorum. yeniler genelde plastik oluyor.
seranın durumu da önemli, kırık döküğü var mı vb..

söylediği satış sebebini de kontrol edin mantıklı mı, doğru mu.
  • VivaLasVegas  (17.05.19 17:17:04 ~ 17:21:05) 
2 milyon yatırım yapacağınız bir iş kolu için buradan fikir almayın öncelikle. Bir ziraat mühendisi ya da zirai danışman firma ile anlaşın. Gerekirse bu işte tecrübeli bir ziraat mühendisi bulup şirket bünyesine dahil edin. Vs vs


  • cizgilerebasancocuk  (17.05.19 17:32:39) 
bu işler için danışmanlık veren firmalar var. onlarla görüşün


  • habula  (17.05.19 18:37:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.