[]

Yıllık İzin Kesintisi - Avukat needed

Böyle bir mail geldi. Yasal olarak bunun bir dayanağı var mı? Yönetim kafasına göre şirket kapatıp "kestim mk izninizi" diyebilir mi?
---
Merhaba,

Şirket yönetimi kararı ile 03.06.2019 Pazartesi (Arife Günü) ile 07.06.2019 Cuma günü tüm personele yıllık izin kullandırılmasına ve şirketin kapatılmasına karar verilmiştir.

Arife günü yarım gün olmak üzere Cuma ve Cumartesi olarak toplam 2,5 gün personelin yıllık izninden düşecektir. İzin hakkı olmayanların hak edilecek yıllık izninden düşülecektir.
(Cumartesi iş günü sayıldığından iş kanunu gereği Cuma kullanılan izinler 2 gün olarak varsayılmaktadır.)

Bu tarihlere kadar imzalı yıllık izin dilekçelerinizi tarafıma ulaştırmanızı rica ederim.

 
Yıllık izini şirket istediği zaman kullandırabilir fakat tek seferde kullanılması esas bildiğim kadarı ile parça parça olmaz. Gelecek seneninde iznini kullandırması çok saçma. Tam yamyam şirketmiş.


  • fatalsoul  (17.05.19 14:42:50) 
olmaz öyle. resmi ve dini bayramlarda zaten resmi tatil olduğu için yıllık izninizden çalıyorlar. izin için dilekçe vermeseniz de izinlisiniz

yine gelecek senenin de izin hakkından da kullandıramazlar.
  • paintov  (17.05.19 19:16:33) 
Sözleşmene bak, büyük ihtimalle bunu göreceksin. Ancak dilekçe istelemeleri gereksiz. Sanki ileriye dönük "onlar istedi kullandırdık" demek için gibi.

kesintisiz kullandırma olayı eskidendi. 10 günlük kısmı kesintisiz olması gerekiyordu, gerisini bölebiliyordun. Sanırım 2017 veya 2018'de tamamen kalktı.

Bu arada yazılan günler bayram günleri olmadığından izin kullanılması izinden çalınmış olmuyor.
Kestim izninizi diye bir durum yok, izin olarak kullandırıyor, yoksa işe gelmek zorunda olurdunuz. Bir çok sözleşmede izin gününü kendi seçebileceği de yazar. yani yazın çalıştırıp kışın ortasında izne gönderebilir. Aynı şekilde hafta tatilini istediği güne koyabilir (salı tatil yap, pazar çalış diyebilir).
Sözleşmelerin bir çoğu böyledir.
  • burfak  (17.05.19 23:45:18) 
Yine bilip bilmeyen herkes sallamış. Yıllık izin çalışanın talebi ve işverenin onayıyla kullanılır. Bir bölümü on günden az olamaz, gerisi için bir sınır yok ama bu kuralı pratikte kimse uygulamıyor.

Arife günü ve cuma günü resmi tatil değil, sadece kamu personeli idari izinli.

Yanlış cevapları düzelttikten sonra asıl cevaba gelecek olursak tartışmalı bir konu. Birçok şirket bu uygulamaya gidiyor. İmza önemli çünkü çalışan talep etmiş gibi gösterecekler. Şirketi o gün kilitleyecekler sen istesen bile çalışamayacaksın. İmza vermezsen ve iznini düşerlerse dava açman gerekir.

Bir ik'cı.
  • Böylepelinmiolurya  (17.05.19 23:52:19) 
@burfak iş sözleşmesinde yıllık izin şu dönem kullandırılır diye bir madde olamaz. İşveren "yallah seni yıllık izine gönderiyorum" diyemez.

Hafta tatiliyle yıllık izin farklı şeyler.

İş davalarında mahkeme izin bakiyesinin tespiti için imzalı izin belgesi ister. Hobi olsun diye imza istemiyor İşverenler.
  • Böylepelinmiolurya  (17.05.19 23:57:40) 
Bu durumda soyle bise yapabilirim sanirim. Izin formunun altina elle "yonetimin dayatmasi uzerine form duzenlenmistir, bu tarihlerde izin talebim olmamistir" deyip imzalayip vermek. Kabul etmiyolarsa kendi sorunlari parami kestiklerinde isci mahkemesine basvururum


  • KidLazer  (19.05.19 13:51:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.