[]

mahallemdeki baykuşla iletişim kurma çabalarım hk.

bir baykuşumuz var, huhu huuuu diyor. haftada 3-4 kere denk geliyorum. bir keresinde gördüm, kanatlanıp uçtu bacadan. bu vatandaşla iletişim kurmak istiyorum ama canlı fare yakalayıp, sunacak halim yok. sesini duymak çok hoşuma gidiyor betonların arasında. o zaten yaşar mı, ben uzak mı durayım, samimi olma ihtimalimiz varsa sucuk iyi bir araç mı? vs. vs.




 
yanına bir de rakı açarsan niye olmasın?

videolarda gördüğün sky puppy diye anlatılan baykuşlar yumurtadan çıktığı gibi insan elinde büyüyor. dolayısıyla insana alışık oluyolar.

yabani bir hayvanı ehlilleştirmek zordur. moğolistanda bile adamlar gidip yeni doğmuş kartal yavrusu alıyolar, kalkıp büyük kartalı eğiteyim demiyolar.

ben de tilkilere hastayım mesela, trakyada binlerce fabrikanın olduğu bir şehirde yaşıyorum, geçtiğimiz sene gece fotoğraf çekerken karanlık tabi birden bi hışırtı hissettim, bi baktım kirpinin teki üstüme çıkmış, aldım dokundum karnına falan ağzını burnunu gördüm gitti sonra.

geçtiğimiz kış şubat ayında da kar yağarken fotoğraf çekmeye çıkmıştım evimin 500 metre ilerisinde tilki gördüm, gözlerime inanamadım, yuvasını da buldum gidip besliyeyim dedim ama sonra insanlara alışsın istemedim.
  • Fodera  (17.05.19 02:34:57 ~ 02:37:46) 
Gerçekten ne zaman bitecek bu insanların vahşi hayvanları parmaklama hastalığı?
Caretta caretta görür dokunmaya çalışır, mahalledeki baykuşu sıkıştırır...

Böyle kafayı bozan bir arkadaşım sincap ailesi 'edinmişti'. Sincaplar göz göre göre salaklaştılar, balkonda onlar için yerleştirilmiş cevizin falan arıyorlardı, kolumuzda dolasıyorlardı. Gozumuzun onunde yırtıcı bir kus geldi, acık büfeden tabak doldurur gibi hepsini toplayıp gitti. Yazıktır, rahat bırakın hayvancagızları.

Onlar bizimle iletişim kurmak istemiyorlar. Yapacağınız en güzel şey, ondan uzak durmak. Bir şeylerle beslemeye sakın çalışmayın, hayatta kalma yeteneği lazım ona.
  • buf-e kür  (17.05.19 02:57:13 ~ 03:02:50) 
Her ne kadar benim de içim gitse buf-e kür+1

Onun iyiliği için uzak durun. Bir de o hayvanların istemsizce ısırması bile kuduz aşısı gerektirir.
  • SiyamkedisiZorro  (17.05.19 08:40:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.