[]

Parmağımı kestim

İşaret parmağımı eklem bölgesinden kestim. Biraz derin. Parmağı kullanınca kanıyor. Yara bandı yeterli olur mu?




 
foto atarmısın?

başka bir yer olsaydı yarım santimden derinse dikişsiz kapanmaz derdim fakat bunda öyle bişey diyemiyorum.

yerinde olsam acile giderdim muhtemelen dikiş atacaklardır.

ayrıca derinse rontgen çekilmesi ve belki tetanoz yapılması da gerekir.

ben elimi deldiğimde öyle yapılmıştı.

ne kadar kısa sürede gidersen o kadar kolay iyileşir zaman kaybetme.
  • Fodera  (16.05.19 19:23:39 ~ 19:25:59) 
doktor gorseniz iyi olur. dikis atılması gerekebilir, maddi imkanınız varsa ozele gidin (ozel acil para alıyor mu bilmiyorum). devlette ince dikis olmayabilir. sonrasında baticon + sargı bezine saracaklardır diye tahmin ediyorum

su haber var ama guncel durum nedir bilmiyorum:

www.haberturk.com

sanırsam özellerin acilinden halen para alınıyormuş:

eksisozluk.com
  • s0phiesw0rld  (16.05.19 19:25:02 ~ 19:33:53) 
devlet hastanelerinin attığı dikişler son derece güzel.

eğer plastik ve rek. cerrahi bakmayacaksa özel hastanede aynen devlet hastanelerinde olduğu gibi acil tıp teknisyenleri atacaktır. devlet hastanesi de gerek duyarsa seni plastik cerrahiye yönlendirir zaten ya da ciddiyse icapçı bile çağırabilirler.

özel hastaneye 100 hasta geliyorsa devlet hastanesine bunun 10 katı fazlası gelir ve tecrübe konusunda bu çok iyi bişey.

sağlık güvencen yoksa bile acil gideceğin için tamamen ücretsiz tedavi olacaksın.
  • Fodera  (16.05.19 19:32:45 ~ 19:33:23) 
Tendonda sıkıntı var mı? Parmağını hareket ettirebiliyosun değil mi?


  • (s)AINT  (16.05.19 20:36:42) 
Benim de baş parmağım eklem yerinden camla kesilmişti. "Bu kadarcık kesi için dikiş mi atılır?" diyip acile gitmemiştim. Steril striple kapattığım, düzenli pansuman yaptığım ve parmağımı çok kullanmamaya çalıştığım halde iyileşmesi uzun sürdü. Bence acile git, ne yapılması gerektiğine hekim karar versin.


  • siyah noktali film  (16.05.19 20:39:49) 
İlginiz için teşekkürler arkadaşlar kanama geçti ve parmağımı hareket ettirebiliyorum sadece biraz ağrı oluyor. Yarın bi doktora göstericem.


  • Pertev nail  (16.05.19 21:31:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.