[]

cmk polisin eve girmesi sorusu

cmk ödevimde polis bir suçla ilgili bir yerde iken, bir evden kurtarın beni, imdat sesi duyuyor ve eve giriyor. polislerin eve girmesi hukuka uygun mudur?
normal sartlarda arama kararı olmadan eve giremez fakat burda pvsk'nın 13.maddesinde yazan suçüstü halinde veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde haklarında kuvvetli iz veya delil bulunan suphelileri koruma altına alır, uzaklastırır ve yakalar yazıyor. bu hukum bu olaya uygulanabilir mi ya da baska bir durum mu var?



 
Ortada bi arama yok ki. imdat sesini ihbar kabul eden polis ihbarı değerlendiriyor. Hatirlarsan istanbulda bi olayda polisler müdahil olmayınca haklarında dava acildi.


  • yeliz adeley  (16.05.19 23:41:52) 
Evet hukuka uygunluk nedeni dir. İçeriden bir yardım talebi varsa kolluk bunu değerlendirir. Daha sonra bunu tutanakla tanzim eder. Normalde gecikmesinde sakınca bulunan hallerde c savcısı tarafından arama kararı verilebilir. Fakat bu konu bunun istisnasıdır.


  • opitseri  (17.05.19 04:07:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.