[]

instagramın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

selamlar

mesela facebook sanki biraz azaldı gibi. en azından yaşıtlarımdan kendimde olmak üzere çoğu kimse facebooku kullanmıyor.

twitter, ünlüler, siyasiler vs. vs. gibisinden çok kabul gördü, onda bir azalma göremiyorum

peki instagram? bundan 10 yıl sonrada sizce bu denli bir aktiflik görüyor musunuz? yoksa bu görevi yapacak yeni uygulamalar girer mi hayatımıza?

vine, scorp vs. çok tabana yayılmadı, gençlerin yoğun olduğu bir alan oldu. instagram en azından ülkemiz insanı olarak tabana yayılmış gibi görünüyor?

fikirlerinizi merak ediyorum

 
snapchat instagram'ın yerini almaya adaydı. instagram hikaye özelliğini ekleyip yine öne geçti. arkalarında facebook var, en az 10-15 sene daha evrimleşerek hayatımızda olmaya devam eder diye tahmin ediyorum.


  • zgrydn  (16.05.19 12:54:37) 
biz facebooka üye olurken yaşlılar 10 yıl geriden geldi ancak instagrama her çağdan insan aynı anda ayak uydurdu. o yüzden uzun süre aramızda olur instagram


  • KendineAteist  (16.05.19 13:02:07) 
facebook kesin azaldı, çevremde hiç kullanan görmüyorum. bir ara annemler ve yaşıtları daha çok kullanıyordu, onlar bile bıraktı.

ben instagramı da kullanmıyorum artık. ayda belki 1-2 kere giriyorum ya da girmiyorum. geçende yakın bir arkadaşım evlilik teklifi almış, sadece instagramda paylaşmış. ben ise 2 gün sonra başkasından duydum. ya da başka bir arkadaşımın çocuğu doğmuş, o da sadece instagram'da paylaşmış. ben gene görmedim. sonra üstüne bir de bana darılmış neden tebrik etmedim diye :) bunlar kötü oluyor tabi. ama onun dışında bu kadar fazla zamanımı çalan ve bağımlılık yapan bir uygulamayı kullanmayı bıraktığım için mutluyum. onu kullanmayıp da kendime kalan zamanlarda atom parçalamıyorum elbette, gene boş işler yapıyorum muhtemelen ama değişik değişik boş işler yapıyorum en azından :) bir de tatillerimin yarısı "ay acaba hangi fotoğrafı koysam da hangi filitreyi uygulasam" derdiyle heba olup gitmiyor. zaten senede 10 gün tatil yapıyorum, ounla mı uğraşacağım.

bana öyle geliyor ki, birçok insan yavaş yavaş bu tarz düşüncelerle kullanmayı bırakacak. ilerisi için iki seçenek var. ya bu tarz içi boş, hiçbir şey üretmeyen ve doğru kullanılmadığında üretmeye de pek katkı sağlamayan sosyal medya uygulamaları popülerliğini yitirecek. ya da daha doğru kullanılmaya başlanacaklar. örneğin artık el-ayak-yemek vs fotoğrafları beğenilmemeye, habire her anını story atanlar takip edilmemeye başlanacak. nasıl ki facebook'ta bir ara herkes damar bir cümle, altına da -can yücel- yazıp paylaşıyordu, bir sürü insan da beğeniyordu. şu an ise çok saçma geliyor. instagram'daki çoğu fotoğrafa da bu gözle bakılmaya başlanacak bence.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (16.05.19 13:27:46) 
avrupadaki bütün arkadaşlarım facebook kullanıyor. paylaşımlar vb. de hep ordan. instagramda kullanıyorlardı ama takip etmediğim için yoğunluğunu bilmiyorum. instagramın geleceğini görmüyorum maalesef, en ilgi orospusu bile bir süre sonra sıkılıp napıyorum ben burda diyebilir. instagrama hikaye özelliği gelince sıkmıştı çoğu kişiye.


  • dismainpula  (16.05.19 13:58:06) 
Ulkemizin gosteris pesindeki kadin tabanina yayildi. Facebook mezarligi ustune biticektir yakinda. 10 sene sonrayi gorcegini pek sanmiyorum.


  • baldan kaymak  (16.05.19 14:27:40) 
Facebook'u sadece Türkiye'den ya da kendi arkadaş çevresinden ibaret görenlerin aksine Facebook aktif kullanıcı sayısı düzenli olarak artıyor. Bu da zaten hisselerine yansıyor. Benim tahminim bir süre daha aynı hızla büyümeye devam edecek.

Twitter gelir modelini oturtamadığı için potansiyeli olan ama yıllardır kara yeni geçebilmiş bir şirket. Ne kadar sürdürülebilir olduğunu göreceğiz.

Instagram bana çok çerez bir sistem gibi geliyor, sanki hemen tüketilip yerine başka bir şey gelecek. Sebebi de herhangi bir teknik avantajı yok, çok kolay şekilde aynısı yapılabilir büyük yazılım firmaları tarafından. Zaten asıl gücü de Facebook'tan geliyor, Facebook hem kendi Facebook sistemini hem de Instagram ve WhatsApp'ı kontrol edebildiği için etkin şekilde reklam çalıştırabiliyor geçmişe kıyasla.
  • crown  (16.05.19 14:52:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.