[]

araçta değişen olması neden kötü?

yani neden istenmiyor araçta değişen olması ve değer düşüyor?




 
değişen demek kaza demek. kazanın boyutu konusunda kandırılma ihtimali de var. ikinci el piyasasında çakallar cirit atıyor. o kadar detayı düşünmek yerine kimileri değişensiz boyasız vs. araç arıyor. hatta satanlar da değişitirmek yerine ufak tefek göçüklü çizikli hali ile satmayı tercih ediyor.


  • orijinal nick bulamadim  (15.05.19 11:22:40 ~ 11:23:02) 
değişen olması kötü değil de kimseye güvenilmiyor.


  • srdr  (15.05.19 11:24:08) 
çıkma parça, değişmesi gereken parçayı çekiçle düzeltip takma, taşıyıcılarda (şase, direk vb.) yamulma ve buna bağlı mukavemet kaybı ve benzeri sebeplerle istenmiyor.

yoksa bir kapıyı söküp yerine orijinal kapı takmanın bir sakıncası yok tek başına.
  • babilbaligi  (15.05.19 11:29:09) 
Değişen varsa araç biryere gömçürtmüştür. Alıp iki gün sonra motoru kucağına alma, ya da şaseden darbe aldıysa yengeç gibi yan yan gitme ihtimalleri var da var. Asıl sorun çomar galericiler ve yalancı satıcılar.


  • insomnia  (15.05.19 11:30:43) 
Sadece Türkiye'ye has bir konu bu. Ticarette güvensizlik olduğu için değişen deyince hemen arkasında bir bit yeniği aranıyor. Normalde eğer aracın şasesine bir zarar gelmediyse, yalnızca dış parçalar bir şekilde zarar görüp orijinali ile değiştirildiyse ve faturası vs de varsa hiç bir sıkıntı yok.


  • roket adam  (15.05.19 11:34:18) 
@roket adam +1 değişenin olması kötü bir şey değil. ancak işçilik kalitesi ve aracın hangi bölgesinde olduğu önemli.

örneğin ön kaputu değişmiş araç piyasası düşüktür. sebebi ön kaputun değişmesinden çok soru işaretleriyle alakalı. aracın motor aksamı hasar mı gördü? hava yastıkları hasar mı gördü? gibi değişkenler var. hasar görse dahil bunları kamufle edip aracı piyasaya sürüyorlar. piyasa o kadar çakal dolu ki ekspertiz şirketleri bile farkedemiyor.
  • mikahakkinen  (15.05.19 11:50:04) 
Kaza fotoğrafı yoksa kesinlikle güvenemem. Yutupta tarcanlar ekspertiz mi ne öyle bi kanal var. galerici adamlar değişen yok demiş satmış araç meğer 2 aracın birleşimiymiş. İki kazasız tarafı birleştirmişler. Airbagleri dirençlemişler. Araba alıcam diye hayatımdan olmaya gerek yok düşük modele binerim daha iyi.


  • bahoho  (15.05.19 11:53:46) 
Değişene bağlı. Mesela benim arabanın temponu değişmişti. Yetkili servisten çıkarttırdım vidasına kadar her şey kayıtlı. Tampon, çamurluk değişimi ok ama kapıt kapı türkiye de sıkıntılı. Şasesi düzeltilmiş teker hizası bozulmuş aracı itelemeleri mümkün


  • goodman  (15.05.19 12:41:03) 
yukarıdakilere yüzde yüz katılmakla birlikte aynı boyalı araç konusu gibi galericilerin araç alırken fiyat kırmak için abarttığı ve b..nu çıkardığı bir mevzudur.


  • Trene çelme atan adam  (15.05.19 14:24:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.