[]

Mesai saatleri, maaş ve diğer değişkenler

Ekonomik durum gerekçesiyle önceki isimden ayrılmak durumunda kaldim.

Önceki şartlarım iyiydi oldukça. Şimdi İstanbulda çalışacağım.

Işyerime iki araçla gidiliyor, 20 dk sürüyor. Yürüyerek de yarım saatte gitmek mümkün, 2.5 km. Yol ücreti bana ait

Mesai saatleri 9-19 haftasonu yok. Çıkış saatleri ne kadar esnek ya da esnek mi pazartesi başlayınca öğreneceğim. Is masabasi çoğunlukla.

Maaş yol masrafını cikarirsam 3500-3600 civarı. 1 yıllık deneyimim var.

İstanbul ve mevcut ekonomik duruma göre koşullarım nasıl? Biraz cesaretlendirilmeye ihtiyacim var sanırım.

 
haftasonu tatil ve yol yarım saat altıysa koşullar bir çok kişiden iyidir.
istanbulda tek maaşla yaşanacaksa masraflara dikkat etmek gerekir baya (aile geçindirmek ise çok zor olacaktır)

  • kisa  (15.05.19 08:37:08) 
Şu an şakadanak memur olarak atansanız (sadece akşam çıkış saati hariç aynıyız) 1 yıllık personel olarak bu kadar maaş alamazsınız. Yürüyerek gidip gelin , malum havalar fıstık minvalinde. Haftasonu sizinmiş daha ne olsun, hep aynı şeyi yazıyorum ama eldeki 1 , sıfırdan iyidir. Hayırlı olsun yeni işiniz bu arada :)


  • synax  (15.05.19 09:10:47) 
tebrikler yeni işin için.
eğitim geçmişini, yeteneklerini vs. bilmediğim için koşullar iyi mi kötü mü yorum yapamıyorum. 3500 lira maaş istanbulda tek yaşayan birini çok iyi koşullarda olmasa da geçindirir.

  • mg3929  (15.05.19 09:44:44) 
O parayla İstanbul'da sadece yaşarsın maalesef. Ekstrası olmaz. Para biriktiremezsin, ihtiyacını bir anda alamazsın, sosyal hayatın pek civcivli olmaz.

Asgari ücretin 2K olduğunu hatırlayalım, İStanbul'da 3.5K pek para değil maalesef ama tabii beklentilerine göre değişir, belki de zaten sosyal hayatı ve para harcamayı vs hiç sevmiyorsun.
  • piremses  (15.05.19 09:48:57) 
istanbula göre maaş biraz düşük kalmış ama işten çıkmayı düşünüyorsan hemen çıkma derim malum piyasa kötü. bi 6 ay 1 yıl çalış, o sürede iyi bi iş ara öyle çık.


  • tabii lan manyak mısın  (15.05.19 10:27:09) 
Çıkmak zorunda kaldim, patron ekonomiyi gerekçe gösterdi. Askere gidene kadar kalabilirsin dedi, ben de iş aramaya başladım sonrası için. Bu yer de hemen başlamami istedi.

Önceki işyerimde de 4000 TL ye yakın para aliyordum ama en büyük artısı ailemin yanındayim ve beş dakika yürüme mesafesinde iş yeri.

Bedelli askerlik için kalan 4.000 TL borç dışında borcum harcım yok. İstanbul'da arkadaşımın yanında kalacağım, faturalar, mutfak, kira toplam 1.000 TL düşüyor bana.
  • sanguine  (15.05.19 11:50:04) 
diğer şartlar iyi, maaş da geçinmene yeter diye düşündüm (alışkanlıklarına da bağlı tabi).

hayırlı olsun.
  • zgrydn  (15.05.19 12:29:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.