[]

sim kartı olmayan (sadece wi-fi) tabletlerde google maps kullanma

Sim kart özelliği olmayan sadece wi-fi özelliği olan tabletlerde google haritaları offline (çevrimdışı) olarak indirip arabada navigasyon amaçlı kullanabilir miyiz? yoksa çevrim dışı haritanın çalışması için yine mutlaka sim kart ve gps özelliği gerekli mi ?

not: android tablet.


 
sim kartsız ipad2 için konuşmak gerekirse, üzerinde gps bulunmamasına rağmen nerede olduğumu gösterebiliyordu. yolda bile gösteriyordu. ama buna güvenip yola çıkmam.


  • sutlu nescafe  (14.05.19 22:25:12) 
Google maps lokasyon bilgisi için 3 kaynak kullanıyor.
support.google.com
1.GPS
2.Wifi
3.Baz istasyonu
Bunlar olmadan navigasyon amacli konum bilgisini bulman mümkün değil. Hatta test etmek için telefonundan bu üclüyü kapatıp test de yapabilirsin.
  • akiskan  (14.05.19 22:47:57) 
bir cihaz temelde 3 cesit yontem ile konum belirler, bunlar gps, wifi, gsm. bu yontemlerin her birinin avantajli ve dezavantajli yonu var;

gps:konum bulmasi yavastir, birkac dakika surebilir. cok pil tuketir. yuksek binalarin oldugu yerlerde, derin vadilerin oldugu daglik yerlerde, cok bulutlu havalarda konum belirlemesi zorlasir ama konumu 2 metreye kadar hassaslikla belirler.

wifi: konumu yaklasik 20-100 metre hassasiyetle bulur, cok pil tuketmez. ama wi-fi sinyal lokasyonlarinin google (veya bir baska kaynak) tarafindan indexlenmesi lazim. eger indexleme yapilmadiysa konum belirleyemez. indexleme yapilan yerin adresi degistiyse de cok farkli hic alakasi olmayan bir yerdeymisin gibi gosterebilir.

gsm: yaklasik 100 metre ile birkac kilometre hassaslikla konum belirler. cok pil tuketmez ve hizla konum belirleyebilir. telefonun cektigi her yerde konum beliler.

yani kisaca bu ucunden biri ile konum belirlemeye kalkarsan digerlerinin avantajli kismindan feragat etmis olursun. ornegin sadece wi-fi ile konum belirlersen wi-fi sinyalinin olmadigi ornegin sehir disinda konum belirleyemez. ama eger wi-fi yaninda gps de varsa sehir icinde wi-fi den konum belirlerken sehir disinda gps den konum belirleyebilir. bu nedenle de gsm simkart cok da gerekli olmayabilir. ama bu durumda sehir disinda konum belirlemesi birkac dakika surebilir, hemen yerini bulamaz.

gsm olmadan konum belirlemeyi test etmek istiyorsan telefonu ucak moduna al ve wi-fi ve gps acik tut.
  • emrahday  (14.05.19 22:56:43 ~ 23:00:34) 
Çalışması için İnternete ihtiyaç yok konum bulmak için ise yukarıda anlatmışlar ancak tablette GPS büyük ihtimalle vardir, hatırlatmak istedim.


  • kisa  (15.05.19 06:24:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.