[]

boyun ve sırt kaslarını güçlendirmek

açıkcası bu kaslar nasıl bu hale geldi anlam verebilmiş değilim. aktif bir spor hayatım vardı, bisiklet fitness. bu ağrıları çekmeye başladığımdan beri de yoga yapmaya başaldım ama bu ağrılar da yoga yapmaya izin vermiyor. boyun ve sırt kaslarının birleştiği yerdeki kaslara dokunuyorum böyle boncuk gibi olmuşlar. sıra sıra. sürekli çıtlıyorlar vb. fizyoterapi hastanesinde 10. günüm elektroterapi ve kaplıca tedavisi yazdılar hala iyi gelmedi.

bisikletle her işimi görüyordum. acaba terledikten sonra klima, rüzgar felan çarpınca mı bunlar bu hale geldi? dediğim gibi yogaya başlayalı da 5 ay oldu? ne yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.


 
5 aydır bu şikayetlerin varsa, doktora gitmeden hiç bişey yapmanı tavsiye etmem.

ha bi ihtimal manuel terapiye gidebilirsin fakat hem seans ücretleri çok yüksek hem de sanıyorum ki teşhis konulmadan ellemiyolar. mr, rontgen falan isteyenleri duymuştum.
  • Fodera  (14.05.19 18:12:16) 
@Fodera ilk gittiğim doktor fibromiyalji deyip lyrica verdi. diğer doktor mr ve ultrason istedi elektroterapi ve kaplıca tedavisine yönlendirdi. oraya gidiyorum her sabah.

manuel terapi yapan da bulamadım burada.
  • dismainpula  (14.05.19 18:15:01) 
romatoloji uzmanına mı gittin? ortopediste mi?

uyku düzenin nasıl, bu hastalıkta en önemli şey uyku düzeni ve bol uyku. bunlara dikkat ediyor musun?
  • Fodera  (14.05.19 18:18:35) 
@fodera Üniversite hastanesinde fizik tedavi ve rehabilitasyon doktpruna gittim. fizik tedavi hastanesi olduğu için burada her şey var şu an için bu tedaviden sonra ne yapacağıma karar verecek daha sonra.

ortopediste 2 sene önce gitmiştim omurga ultrasonu istemişti bir şeyin yok demişti.

1 aydır uyku düzenime dikkat ediyorum ağrılarda azalma var.
  • dismainpula  (14.05.19 18:21:47) 
valla bu hastalık üzerine uzmanlaşmış bir doktoru arayıp bulsan ona gitsen sanırım daha faydalı olur senin için.

muhtemelen büyük şehirlerde vardır bu konuda isim yapan.
  • Fodera  (14.05.19 18:26:49) 
@Fodera anlamadığım nokta şu buradakiler uzman sayılmaz mı? yani birisi 6 yıl tıp fakültesi + tus yapıp gelmiş. diğerleri ise fizyoterapi okuyan öğrenciler ve yarı-uzman sayılabilecek kişiler. hastanede de bir sürü farklı fizik tedavi ünitesi var. herhalde ileride nakil ederler beni bu tedaviye göre.


  • dismainpula  (14.05.19 18:39:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.