[]

Bilgisayara SSD taktıktan sonra bir türlü kapanmaması

selam duyuru ahalisi.

dizüstü bilgisayarıma 4 ay kadar önce ssd taktım. ssd taktıktan sonra harddiskimi de bir aparat yardımıyla cd-rom girişine taktım. bu şekilde yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. ama 4 aydır da bilgisayar kapanmıyor. elle power tuşuna basılı tutuyorum ve mecburen bu şekilde kapatıyorum çünkü bilgisayarı kapatmak için normal süreç olan başlat->kapat diyip kapatıyorum. bu ikinci söylediğim şekilde rutin kapatma işlemini yaptığımda sanırım ssd kapanıyor ama harddisk kapanmıyor çünkü ışığı yanık kalıyor. sonraki gün eve gelip bilgisayarı açmak için açma tuşuna basınca bilgisayar açılmıyor. hatta klavyenin orta tarafında hafif bir sıcaklık oluyor. bilgisayarın kapatma düğmesine 5-6 saniye basılı tutup kapatıyorum ve ardından tekrar açıyorum.

internette yazan klasik çözümleri denedim. güç seçeneklerinde tüm ayarları düzenledim. 4 aydır bu şekilde canımı sıkıyor. bilgisayara zarar vereceğim diye korkmaya başladım açıkçası.

çözene 1 bira veya döner ısmarlayabilirim :P

 
Muhtemelen hdd takmak için kullandığınız caddy arızalı. Söküp tekrar takın. Düzelmez ise değiştirmeyi deneyin. İnternette 15-20 liraya mevcut caddyler. Denersiniz olmazsa iade edebilirsiniz.


  • shotcrete  (14.05.19 11:32:21) 
hocam
bira + doner
guc seceneklerine gir
kapagi kapatınca ne yapılacagini sec - de
orada su anda kullanılamayan ayarları degistir e tıkla
hızlı baslat ın tick ini kaldır
problem solved
  • kingcyrax  (14.05.19 12:55:41) 
@kingcyrax denendi hocam :(

öncelikle ssd ile hddyi yer değiştirmeyi deneyeyim. olmazsa yeni caddy alacağım galiba.

teşekkürler.
  • golgi aygıtı  (14.05.19 14:18:51) 
problemin sebebi: ssdye windows yükledikten sonra harddiske format atılmaması. harddiskin içinde eskiden kalan windows olduğu için pcde 2 adet windows sürümü açık kalıyor. ikisini de aynı anda kapatmak imkansız olduğu için böyle bir problem oluyor.

çözüm: hdd'yi sıfırlayıp yalnızca ssd'de windows kurulu olcak şekilde çalıştırmak.
  • golgi aygıtı  (05.04.20 20:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.