[]

Eskişehir'de yaşam nasıl bir çalışan için? (Taşınma içerir)

Şu anda ailemin yanında yaşıyorum. 3 yıldır küçük bir ilçede yaşamanın sıkıntısını (sosyal, kültürel, eğitim vs) fazlasıyla çektim.

Birçok il geçti kafamdan, Eskişehir hem yakın hem de sosyal açıdan canlı diye aklıma yattı. Dil ve işimle ilgili konularda kurslara gitmek istiyorum. Kültürel faaliyetlere katılmak istiyorum, sosyalleşmek istiyorum vs. İşim home office olduğu için o konuda sıkıntı yok.

Soruya gelecek olursam. Eskişehir'de yaşamak nasıldır?
Ne önerirsiniz, hangi semtleri tavsiye edersiniz?

 
Ben Eskişehir'i özleyen biri olarak tarafsız olamayacağım ama Eskişehir'de yaşamak gayet iyidir.

Şehir tiyatrosu çok güzeldir, senfoni orkestrası iyidir ve bu ikisinin biletleri o kadar ucuzdur ki takip etmemek ayıp. Üniversitelerin (özellikle Anadolu üniversitesinin) ve belediyenin etkinliklerini takip edersiniz, kısa film festivali, pişmiş toprak sempozyumu, animasyon günleri falan olur, hem Güzel Sanatlar hem de Sanat ve Tasarım fakültesi olduğundan üniversite sergileri güzeldir.

Vişnelik'te ya da Sümer'de yaşanır (aile yeri), Bahçelievler'de yaşanır (öğrenci yeri), Batıkent'te yaşanır (yeni yerleşim, güzel evler, merkeze biraz uzak), olur yani.
  • kobuzchu kiz  (13.05.19 22:24:47) 
Ben Eskişehirliyim. Eğer orada bir düzen kuracak olsaydım Adalar dolaylarını, Vişnelik ya da Sümer'i tercih ederdim. Duygulandım bir an, özlemişim.

Eskişehir'de şu saydıklarınızın hepsini büyük bir huzur ve dinginlik içinde yapabilirsiniz. Pek çok yere yürüyerek kısa sürede ulaşabilirsiniz. Yıl içinde pek çok festival olur, onlara katılabilirsiniz. Adalar'da, büyük parklarda şöyle bir dolanıp ferahlayabilirsiniz.

Bence hiç beklemeyin, taşının.
  • chihirovekohaku  (13.05.19 23:39:17) 
İki gün gezme amaçlı gitmiştim geçenlerde Eskişehir'e. Giderken aklımda ''lan oruçta tutmuyoruz ramazanın ilk dayağını yemesem bari.'' düşünceleri vardı. önyargım vardı açıkcası.

ama güzel şehir , insanları da güzeldi bence. yardımcı olmaya çalıştılar her konuda ortada maddiyat söz konusu olmamasına rağmen.

Genel olarak kimse kimseye karışmıyorsa bence git yerleş. Öğrencinin, genç kesimin olduğu yer kötü olmaz gibi geldi bana iki günlük gözlemime dayanarak.
  • ketcapli dondurma  (14.05.19 00:00:55) 
vişnelik'de ev, bir de bisikletin oldu mu şahane şehir eskişehir.


  • picassoishere  (14.05.19 13:42:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.