[]

Araç stop lambasi sorunu

Sol arka stop lambasinin yanmadigini fark ettim. Ampullerin söktüm hatta ampulun takili oldugu mekanizmayi söktüm. Elektrikci komsumuz o aletiyle bakti ve hepsine akım gidiyor sorun yok.

Ayni ampul park lambasini acinca yaniyor ama frene basinca fren lambasi olarak yanmiyor. Sorun ne olabilir acaba? Oto elektriciye gitsem muhtemelen abi o yanmis bu yanmis ana beyni yanmis vs diyip öper beni bi guzel. Arac reno megane 2008 model.


 
sağ stoptaki aynı lambayı bir sök. sol tarafa. tak öyle dene. önce elindeki ampul sağlam mı ona bakmak lazım.


  • ykyt  (13.05.19 14:11:17) 
@ykyt denedim. Yeni ampul alip denedim. Park ve stop lambasi tek ampulde. Parklari acinca yaniyor ampul ama frene basinca yanmiyor.


  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (13.05.19 14:33:16) 
o zaman pedalların oraya eğilip bi bakar mısın? fren müşurunu sökebilir misin? büyük olasılıkla müşurda sıkıntı var. onu değiştirin muhtemelen düzelecektir.


  • ykyt  (13.05.19 15:20:13) 
Bakarim bi tabii ki de müşürü arizali olsa diger stop lambasinin da calismamasi gerekmez mi? Digerinde bi sikinti yok.


  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (13.05.19 15:33:06) 
yani elektrikçiye aslında bakırmışsınız. sigortaya da baktırmış olabileceğinizi düşündüm. sigorta değilse, elektrik geliyorsa, farda oksitlenme yoksa, ampul saglamsa, konuşmadığımız müşur kalıyor gibi geldi.


  • ykyt  (13.05.19 15:37:52) 
Elektrikci dedigim bizim komsu, oto elektrikci degil. Sigorta degildir diye dusunuyorum cunku oyle olsa iki stop lambasi da yanmazdi. Sanirim geriye dedigin gibi tek secenek kaliyor, farin duyunun degdigi yerdeki metal plaka oksitlenmis olabilir. Orayi bi zimparalamayi deneyeyim bakayim. Sigortalari da akunun altina koymuslar sarapsizlar, akuyu falan söküp anca oyle ulasiyosun. Ulan ne adamlar yaa.


  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (13.05.19 15:49:39) 
Öncelikle otomobillerin stop lambalarında nasıl bir elektrik aksam kullanılıyor bilmiyorum ama şöyle bir tahminim var.

Tahminim: Büyük ihtimal "NO limit switch" diye tabir edilen bir anahtar çeşidi kullanılıyor. Pedala basıldığı zaman ise bu anahtar kapalı konuma geçiyor ve stop lambası yanıyor. Eğer bu sistem kullanılıyorsa %99 sorun o anahtardadır. Değişirse sorun çözülür diye düşünüyorum.

Not: NO = Normally Open
  • vhdl  (13.05.19 16:06:27 ~ 16:06:45) 
hocam aldığın lambanın voltaj değeri uygun mu ona bak. eğer uygunsa orjinal mi diye de bak bazen orjinal olmayan ampüller sorun çıkarıyor. aklıma gelenler bunlar şimdilik.


  • kraldan cok kralci  (13.05.19 16:20:57) 
Benim araba gibi çift duylu ampul kullanıyor sizinki de muhtemelen.Fren yapınca yanan duyda sıkıntı vardır.Ya da yanlışlıkla tek duylu ampul takılmıştır.Çift duylu iyi marka (ostam,philips) ile değiştirmeniz gerekir.


  • arenas  (13.05.19 16:48:01) 
Ampulu cift duylu aldiginizdan emin misiniz? Cunku aracinizin stop ammpulu cift duylu.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (13.05.19 17:13:19) 
Cift duylu dediginiz ampulun icinde 2 tane mi flaman teli olacak? Orjinal ampulunu cikardigimda philips marka ve tek flamanli oldugunu gordum. Yarin bir de cift duylu ampul alip takayim.


  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (13.05.19 17:54:42) 
Evet çift flamenli..(sanayi ağzı ile çift duylu:))


  • arenas  (13.05.19 19:18:06) 
Oto elektrik işinden anlayan adam geldi, stop lambaları çift sigortalıdır. Sizin lambanın sigortası atmış.

Neden çift sigorta kullanılır sorusunun cevabı ise; sigorta attığı zaman bütün fren lambalarının kullanım dışı kalması yerine yarısının kaybı ile yol almaya devam etmeniz.
  • anarche  (13.05.19 19:55:21) 
@anarche, Reno da sigorta kutusunu akunun altina koymus. Mecbur oto elektrikciye gidecem yani. Yapccaniz işin amk sizin ben. Koysana direksiyonun altindaki kutuya tak diye degistirelim hemen.


  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (14.05.19 14:26:17) 
Hahaha gerçekten akü altındaymış, bunun onayını nasıl almışlar ilginç. Meslektaşım sayılır ama akü altına sigortayı koyanın ben ta amk.


  • anarche  (14.05.19 21:23:11) 
Arkadaslar sorun cozuldu. Ampuldenmis sıntı.


  • gulbatur birinci sahbatur sondan geliyor  (26.05.19 13:54:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.