[]

çeviri sorusu (karanlıkta 33 yazar)

sf.179 - 2. paragrafın sonlarına doğru;

“Çünkü rüzgar yükselen ve alçalan dalgaları, ama su yerine toprak yaprak dalgalarını gönderir ve dallar yükselip dönünceye ve yaprakların gümüş rengi altlarını güneşe çevirinceye dek bütün kor deniz gibi yemyeşil kabarır.”

sanırım hiç bir şey anlamadım, düzenleyebilecek var mıdır?

 
hangi yazarın, hangi hikayesi?


  • sanat guresi  (13.05.19 13:22:59) 
Çünkü rüzgar, yükselen ve alçalan su dalgaları gibi, yaprakları dalgalandırır ve suların yükselip dönmesi gibi yapraklar da gümüş rengi altlarını güneşe çevirinceye dek bütün doğa yemyeşil olur ve bir deniz gibi kabarır.

Toprağı ve koru attım da anca bu kadar düzenleyebildim ne biçim cümleymiş bu..
  • jacque  (13.05.19 13:32:47) 
benim anladığım yazar burada toprağı denize benzetmiş. yapraklar da denizin dalgalanması gibi mevsim boyunca dalgalanıp uçuşup duruyor.


  • hononu  (13.05.19 13:34:24) 
@sanat guresi Öykünün adı: “Söğütler”. Yazarı tam hatırlayamadım şu an kitabı kapadım.


  • dismainpula  (13.05.19 13:44:31) 
orijinali:

for the wind sends waves rising and falling over the whole surface, waves of leaves instead of waves of water, green swells like the sea, too, until the branches turn and lift, and then silvery white as their under-side turns to the sun.

bakarım bir ara. ama kısaca göz gezdirince arkadaşların dedikleri doğru diyebiliriz.
  • sanat guresi  (13.05.19 16:52:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.