[]

ios uygulama geliştirme için apple ekosistemi şart mı?

linux ya da windows pc de geliştiremez miyiz? geliştirilen bu uygulamayı markete yükleyemez miyiz?




 
native app yazacaksanız (swift veya objective-c) ile mac şart çünkü xcode şart, xcode için mac şart.

virtualbox veya wmware ile sanal mac kurup xcode indirip onun üzerinde de yazabilirsiniz ama elinizdeki cihazın ram'inin ve işlemcisinin iyi olması lazım yoksa ciddi yavaş oluyor işkenceye dönebilir.

www.alltechbuzz.net

bunun dışında native yazmayacaksanız, phonegap ile filan yazmak mümkün ama sanırım appstore'a atmak (code signing ve sertifika) için mac yine şart bildiğim kadarıyla. araştırmak lazım.

stackoverflow.com

bir diğer çözüm de cloud mac kiralamak,

www.macincloud.com

size bir mac veriyorlar siz o mac'e rdm ile bağlanıyorsunuz windows veya linux üzerinden normal bir mac'te çalışır gibi çalışıyorsunuz.
  • aziz dostum jack  (12.05.19 23:05:34 ~ 23:06:49) 
Hackintosh u araştırabilirsin


  • Yavuşuhlu  (13.05.19 00:12:49) 
macOS sart. macOS icin ya mac alacaksin yada hackintosh yapacaksin. hackintosh ugrastigina harcadigin vakte degmez. guzel bir tane mac mini al, o isini gorur.


  • crucio  (13.05.19 01:10:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.