[]

kuduz aşısı dozları?

merhaba arkadaşlar son zamanda kuduz aşısı olan var mı? kaç doz verdiler?
bana 4 doz verdiler ama nette araştırdığımda ağırlıklı 5 doz oluyormuş insanlar.
benim de eğer 5 doz olsaydı bugun yapılmalıydı o yuzden tedirgin oldum..
vakadan vakaya değişiklik gösteriyordur, bendeki köpek tarafından ısırık ve tırmala idi.. sizin deneyimlerinizi merak ettim ve belki bi dr varsa aydınlatır bizi :)

 
ben de oldum geçen sene, ilk gittiğinizde 1 doz yapılıyor, ondan sonra 4 doz daha var. toplamda 5 doz yani.


  • candide  (12.05.19 21:57:23) 
iki dişini elime geçirmiş, avucumun içini parçalamıştı neredeyse bir kedi dişleriyle.

daha sonrasında kedi öldüğü için o zaman 5 doz aşı + kuduz immunglobulini-rig (bir kısmı avuca döküldü, kalanı kalçadan iğne şeklinde yapıldı) ve tetanoz aşısı şeklinde uygulanmıştı tedavi.

ama sıyrığa göre, doktorların alacağı önlem değişkenlik gösteriyor olabilir.

şu kaynakta lazım olan her şey yazıyor. göz atabilirsiniz:
www.acilci.net
  • avianthem  (12.05.19 21:59:03 ~ 21:59:39) 
4 doz hayatımda duymadım. 3 veya 5. 3 süreç içerisinde hayvanda kuduz belirtisi yoksa, yaşıyorsa vs., 5 hayvanda sıkıntı varsa ya da takibini yapamadığınız için ne olduğunu bilmiyorsanız. Aşı takip karnesi vermiş olmaları lazım, orada 5. dozun gününü yazmış olmaları ya da sizi bilgilendirmiş olmaları lazım. Bence her ihtimale karşı en azından telefonla bilgi alın yarın.

Totalde 4 ayrı durumda aşı oldum uzun aralıklarla. En son 2017 sonunda oldum, uygulama böyleydi.

@avianthem'in paylaşımına baktım, 2-1-1 4 doz varmış. Yine de emin olmak adına aşı için gittiğiniz yere danışmakta fayda var.
  • buff  (13.05.19 00:37:20 ~ 00:39:50) 
29 martta bi genelge çıkmış ve doz sayısı 4'e inmiş. sanırım 3 farklı aşı takvimi var ama şuanda genel prosedür 4 dozmuş...


  • omonia  (13.05.19 19:49:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.