[]

elektronik devre topraklama yapma

Merhabalar, elimde bir logitech momo racing wheel PC direksiyonu var. Problemi ve çözümünü biliyorum. Çözüm topraklama yapmak. Ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.

İnternette okuduğuma göre sahip olduğum arızaya sahip kişiler, optik sensörün elektrik yükünden dolayı sapıttığını ve logitech'in topraklama yapmayı unuttuğunu söylüyor.

Sağ üstteki metal objede biriken elektrik yükünü altta işaretlediğim usb girişinin metaline bağlayarak topraklanabileceğini söylüyorlar.

Elimde lehim vs var. Nasıl yapacağım? Bir kablo bulup kabloyu iki metale mi lehimlemem gerekiyor?

Yardımınız için teşekkürler.

edit: resim bir tek bende mi gözükmüyor? yükledim halbuki.

 
resim kimsede gözükmüyor.


  • killerbee  (12.05.19 20:35:05) 
resim gözükmüyor ama sanırım demek istediğini anladım. Fakat dediğin yöntem eğer bilgisayarının toprak bağlantısı varsa işe yarar ki olmama ihtimali imkansıza yakın. Kablo olarak da zil teli kullanabilirsin.

Aynı zamanda bilgisayar adaptörünün bağlı olduğu prizin de toprak bağlantısının doğru yapılmış olması gerekli.
  • vhdl  (12.05.19 20:52:05 ~ 22.05.19 11:40:23) 
Görseli görememekle birlikte

Dediğiniz gibi mevzubahis "yüklü" metal parça ve usb girişinin en dış şaesi arasını köprülemeniz gerekiyor. Bozuk bir ethernet, usb, şarj kablosunu bozup lehimlerseniz (eğer araştırdığınız şey doğru ise) hallolur.

Usb girişinin en dış metal kısmı şase olduğu için güm diye herhangi bir yerine lehimlersiniz.
  • hedep  (12.05.19 20:54:00) 
teşekkürler. resim olmadan bile yardımcı olabildiniz. :)


  • andy kaufman 2  (12.05.19 20:58:28) 
resim şu: eksiup.com


  • andy kaufman 2  (12.05.19 20:59:32) 
yaptım. doğru mu yaptım emin değilim.

eksiup.com

bir bakıp onaylarsanız çok sevinirim.
  • andy kaufman 2  (12.05.19 21:44:07) 
doğru. Kontrol etmek için de kontrol kalemi kullanabilirsin ya da elinde voltmetre varsa o metal ile - kablosuna bir voltmetre bağlayarak test edebilirsin.


  • vhdl  (12.05.19 22:31:45) 
İşe yaradı bu arada, teşekkürler.


  • andy kaufman 2  (21.05.19 15:14:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.