[]

Ses mühendisi

Audio design mix mastering üzerine bilgi birikimi kariyeri olan var mı aramızda , bir konu danışmam gerekiyor yardıma ihtiyacım var




 
buraya yaz herkes faydalansın.


  • alperz  (12.05.19 20:09:53) 
Var mı öyle biri burada


  • docrivers  (12.05.19 20:14:18) 
kardeşim var ki yazıyoruz işte. işim o. mesleğim o. ekmeğimi sesten çıkarıyorum.

sanki devlet sırrı yazacak...
  • alperz  (12.05.19 20:16:15) 
ben özelden yazılması istenen hiçbir soruya dönüş yapmıyorum. soracaksan buradan sor.


  • diffarentiationation  (12.05.19 21:05:25) 
www.bauidea.com buradaki eğitim ve menüde vaad ettiği iş alanları doğru mu, kariyerine ses üzerinden devam etmek isteyen birisi için uygun mudur, burada alınan eğitimin yurtdışında karşılığı var mıdır ?


  • docrivers  (12.05.19 22:16:03) 
O okul sana ancak bir kagit verir. Isi ogrenecek olan sensin.

Cok, surekli yuksek dikkat seviyesinde calismayi gerektiren bir is. Hele live isinde “dalmisim ya” durumu olamaz. Isi bok edersin geri donusu yoktur.

Ses tekniginde dunyada kimse diplomana bakmaz. Portfolyodan gerisi yalan. Kimse de kimseyi ise almaz. Yani gidip bir yerlerde maasli calisip duzenli hayat falan beklentin varsa burasi yanlis yer.

Tabi okulda edinecegin cevre piyasadan cok uzak onu da ekleyeyim.

Neyse, sesci olmaya niyetliysen is cok zor. Hata affetmez. Daha yazarim da telefonun pili az.
  • alperz  (13.05.19 09:45:30) 
Abi pili yenile devam et, verimli yazıyorsun


  • docrivers  (13.05.19 10:53:07) 
harbiden çok meraklısı değilsen yapılacak iş değil kısacası. çok iyi esnaflık bilmezsen ya da doğru çevren yoksa iş bağlamak çok zor.

kendini çok iyi pazarlaman lazım. çünkü sana para verecek kişiler cahil adamlar. okulda bunu kitabi öğretirler. muhtemelen oradaki hoca da benim gibi mesleği sesçilik olup piyasada iş bağlayamayan biridir. ben de öğretmenlik yapıyorum işte.

ha diyorsan ki benim zaten paraya ihtiyacım yok para x işimden geliyor. o zaman yapıştır. ya da yapıştırma gel ben sana öğreteyim kralını.
  • alperz  (13.05.19 18:00:09) 
Öğreteceğinizden şüphem yok... zanaatinizi yurtdışına taşıma şansınız oluyor mu , avrupada firmalara iş başvurusu yapabilmek gibi , geniş bir yelpazeye sahip mi


  • docrivers  (13.05.19 18:31:33) 
orada zaten en iyi adamlar var. bizi napsınlar?


  • alperz  (13.05.19 19:08:46) 
Her yerde en iyiler dışarıda , o zaman kimse dışarıya çıkamaz , benim sorum başka bişeydi en başından beri, bahsettiğim bau idea ders konuları vs linkte var süreç belli, eğitimi alıp kendimi geliştirebilirsem ordaki eğitimin bana sunduğu zanaatı yurtdışında yapabilir miyim, bir aşçı yurtdışında aşçılık yapabiliyor buna göre meslek tanımı belli başvurduğu klasman belli, bau idea sound design adı altında verilen eğitim ile kendini geliştiren bir insan hangi mesleki tanım üzerinden yurtdışında iş kovalayabilir, bahsettiğim linki incelemenizi rica ediyorum alper bey , madem meslek erbabısınız yardım ve görüşünüze ihtiyacım var gerçekten bu konuda ciddiyim ben.


  • docrivers  (13.05.19 21:03:15) 
Bu is sanat isi. Teknik gibi gorundugune bakma. sen elindeki aletlerle sesi sekillendirebilen birisin.

heykeltiras gibi dusun. benim gorusum turkiye disinda bu isi yapamayacagin yonunde. dolu her yer. kimse yeni adam almiyor. zaten bir senior engineer bir de assistant yeter her yere.
  • alperz  (14.05.19 08:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.