[]

Bu ticarete girsek başarılı olabilir miyiz ?

Bilindiği gibi alarm sistemleri deyince herkesin aklına pronet geliyor. Ama bakıyorum çok fazla şikayet var haklarında. Biz de arkadaşımla bu sektöre girelim diyoruz ama yapacağımız şey piyasada olmayan bir şey olmalı.

Biz de düşündük, taşındık ve şunu bulduk. Üreteceğimiz alarm sistemi "do it yourself" kafasında olacak. Yani kullanıcı, ürünü tekno-marketlerden ya da internet üzerinden satın alacak ve evde kendisi kuracak.

Fakat yukarıda anlattığım gibi bir sistem olacağı için piyasadaki alarm sistemleri kadar kompleks olmayacak (cebe mesaj atma, polise haber verme ya da kapı, pencere gibi birden fazla noktada sensöre sahip olma vs.)

Şimdi böyle bir sisteme istek olur mu ? Yoksa pronet ve diğer büyük firmaların altında ezilir miyiz ?

 
Şahsi fikrimi söylüyorum. Alarm sistemi denen şey her gün değil, bir gün lazım olur. Bir sistem edinecek olsam kompleks ve donanımlı olmasını tercih ederim. Cebe mesaj atsın, ötsün, polise haber versin, amerikan başkanı dahil herkesi devreye soksun. DIY mantığı -montaja hazır paket şeklinde belki olabilir ama böyle bir sistemde insanlar tam performans iyi donanım ve anahtar teslim ister bence.


  • influx  (12.05.19 19:04:47) 
pronet sanırım içerdenmiş yani tekelleşmişler artık büyük ihtimal önünüze tıkarlar.


  • dismainpula  (12.05.19 19:26:31) 
böyle bir şey zaten yurt dışında var.


  • neverlose  (12.05.19 19:35:19) 
DIY çözümlere yönelecek olan müşteri zaten çok ciddi alarm ihtiyacında değildir, Eminönü'nde satılan alarmlardan alır geçer. Ciddi ciddi alarma ihtiyacı olan müşteri de kapsamlı ve profesyonel hizmete yönelir. Ben bu fikrin geleceğini son derece karanlık ve batmaya mahkum görüyorum.


  • joker hakki  (12.05.19 19:50:18) 
DIY olarak kapıdan pencereden falan hat cekilmesi pek gerçekçi olmadığından bir kere ürün kablosuz olmak zorunda. Pil derdi falan olursa da gıcık bir şey.
Ancak şöyle olabilir bence, alırsın bir harekete duyarlı kameranve evin 2-3 noktasına yerlestirirsin fise takip wifi üzerinden çalışır.

  • chavezding  (12.05.19 19:59:10) 
Hepsiburada ya girseniz yuzlerce bu urunleri satanlar var. koctas bauhaus gidin oralarda da dolu var.

Bu yeni bir sey degil ki hocam, tutturmak icin cok cok para harcamaniz gerekebilir
  • oscar  (12.05.19 21:01:11) 
Var ki bu? Gayet gidip alabiliyorsun ve kendin kurabiliyorsun kutu şeklinde. Ancak tüketici kendi kurduğu şeye güvenmiyor, biri gelsin kursun ilgilensin işletsin istiyor.


  • roket adam  (13.05.19 00:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.