[]

Ketojenik diyetimsi

Daha önceden "sık sık, az ye" prensibini uyguluyordum. Şimdi ketojenik denen, düşük karbonhidratlı diyete geçtim. Henüz bugün başladım, yeme düzenim hakkında sorum var.

Ramazan ayında olduğumuzdan mütevellit 4 gündür 16 saat boyunca yalnızca su ve maden suyu içiyorum.

Bugün yeme düzenini ayarlayınca
22 gram karbonhidrat,
protein 51,5 gram,
yağ ise 104,5 gram almışım.

Yediklerimin neredeyse hepsi hayvansal gıda, çok azı bitkisel (sebze)

Tüm bunlarda bir yanlışlık var mı?
16 saatlik açlığa devam edeyim mi?
Karbonhidrat, pro, yağ dengesi nasıl?

Teşekkürler. :)

 
keşke bu diyeti yapmak karbonhidrat, protein ve yağı ölçmek kadar basit olsaydı.


  • dismainpula  (12.05.19 00:11:05) 
Cinsiyet ne, kilo ne, hiçbir bilgi yok. Nerden bilelim makro dengesi uygun mu


  • (s)AINT  (12.05.19 08:41:44) 
Verdiğin bilgilere göre yağdan 418 kcal, proteinden 206 kcal, karbonhidrattan 88 kcal almışsın. Toplamı 712 kcal ediyor.

Eğer hobbit değilsen aldığın kalori çok düşük. Boy, kilo, yaş, ölçülerine göre yaklaşık Bazal metabolizma hızını bulup kalori tüketimini o rakamın altına düşürmemelisin uzun süre boyunca. Aksi takdirde vücudun işleyişini bozacaksın, toparlaması da çok zor olacak.

Bunun harici protein tüketimin çok düşük. Bazal metabolizmanı bilmeden bile onu artırmalısın.

Bir de ketojenik diyeti neden uyguluyorsun, asıl soru bu. Ketojenik diyetin faydaları dışında kilonu korumak, azaltmak ya da artırmak mı istiyorsun? Diyetin anlamı sadece kilo vermek değildir, bundan dolayı da hedefini de belirtmen lazım.

Aynı zamanda ketojenik ile beraber 16 saat açlığınla Intermittent Fasting de uygulamış oluyorsun. Fakat ketojenik diyet evde pek başarılabilecek ya da kolay başarılabilecek bir beslenme şekli değil. Vücudun ketonlara yönelmesi zor, çıkması ise çok çok kolay. Doktor gözetiminde, yeterli kalori miktarı ve testlerle gözlemlenerek yapılmalı. Seninkine daha çok low carb diyelim ki araştırırken doğru kaynaklara ulaşabil.

Bir de tabii ki makroların kaliteli kaynaklardan olmalı. Senin 104,5 gram yağının çoğunluğu trans yağ ise hücrelerin trans yağı sağlıklı sayabileceğimiz yağlar gibi işleyemeyeceğinden ne onarıcı özelliğini kullanabilmiş olacak ne de vücudun bundan herhangi bir fayda sağlamış olacak.
  • reyals  (12.05.19 10:59:12) 
Bu makrolarda yağı fazla alıp proteini az almış gibisin. Eğer diyet yapıcaksan yağı azaltıp karbonhidratı olabildiğince sıfırlamalısın.


  • Boris  (12.05.19 11:23:56) 
annem, kardeşi ve eşi 2 yıldır uyguluyor; ben, kuzenim, eşi ve iki arkadaşım, 1.5 yıldır uyguluyoruz. Şu kadarını söyleyeyim; bu beslenme -ve yaşam - tarzını benimseyen tüm tanıdıklarımın yaşamları, beden sağlıkları ve ruh sağlıkları keto öncesi zamana göre fazlasıyla iyileşti. Özellikle annemin 45+ kiloyu istikrarlı ve sağlıklı bir şekilde vermesi -doktor kontrollerini, tahlillerini kesinlikle aksatmadan yaparak- , çok daha rahat hareket etmesi, ve önceden düzenli kullandığı ilaçların hiçbirini kullanması açısından bu beslenme -belli bir noktada yaşam-tarzını önermemi sağlıyor.

ingilizceniz varsa Dr. Eric Berg'ün şu videosu ile başlangıç aşamasında bir fikriniz olabilir, bununla başlamanızı şiddetle öneriyorum:

youtu.be

Ketojenik diyet yüksek yağ bazlı bir beslenme biçimi olduğu için günlük kalorilerinizin çoğu yağlardan gelecek. Makro değerlerininizi %70 Yağ, %25 Protein, %5 Karbonhidrat olarak düşünebilirsiniz. Ketoya başladığınızda ne olursa olsun günlük net karbonhidrat oranın 20-25 gramı geçmemeli. Başladığınızda zorlayabilir, özellikle ekmek tüketmemek, simit yiyememek vs. ancak bedeniniz bir kez keto moduna geçince karbonhidrat pek aramamaya başladığınız için işiniz kolaylaşıyor. Keto demek başta biraz sabır ve daha çok kararlılık demek.

Kardeşim ve eşi Avustralya'da, keto'ya uygun ürünler bulmak konusunda daha şanslı oldukları için hemen uyum sağladılar -hindistan cevizi yağı-unu, badem unu-mct oil, avokado vs. ancak burada da büyük marketlerde bu ürünleri bulabilirsiniz.

Keto ile birlikte IF-intemittent fasting- uygulayabilirseniz, çok güzel sonuçlar alabilirsiniz.

Umarım sağlıklı ve istikrarlı bir şekilde uygulayabilirsiniz.
Sevgiler.
  • charlie francis  (12.05.19 11:44:24) 
iyi de mide probleminiz varsa ve farkında değilseniz bu kadar yağ midenizi berbat eder. kalori hesaplamalarıyla yapılan diyetler tamamen fiyasko. bunun makrosu-mikrosu, besin işlenimi, doğru zamanda su içmesi vb. vb. bir sürü ayrıntısı var.


  • dismainpula  (12.05.19 12:33:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.