[]

arabanın beygir gücü

artırılabilir mi? evetse nasıl, kaç paraya; hayırsa neden, niçin ama niçin ?




 
artırılabilir. Modifiye. o senin bütçenle sınırlı.

www.uzmantv.com

www.frmtr.com

sözlükte modifiye yaz gerisi gelsin... nette tonla kaynak bulursun. tuning ile ilgilenen yerler var git onlara sor soruştur. ilk aklıma gelen sahil yolunda madonun yanındaki galeri. bakırköy tarafına giderken sağda zeytinburnu civarında.
  • pposeidon_1  (02.04.10 10:45:02 ~ 10:51:22) 
bir de her araca modifiye yapılmaz, tavsiye edilmez. sasi ve motor guclu olmalıdır.

en basit modifiyeler, egsoz, havalandırma ve chip tunıng dir. daha ileri seviyede vites kutusu, vites oranları vs turbo capları diye gider.

bi onemli nokta da aracı hızlandırırken aynı oranda fren sistemıne de ek yaptırmak gerek. duramayan arac yuruyen tabut gibidir.

butce konusunda tamamen sana kalmıs.
  • bryan fury  (02.04.10 11:07:28) 
bu iş hastaliktir. başlarsan kurtulmak zor olur... paran oldugunda gidip hepsini ustaya , malzemeye verirsin..

genelde herkes en az parayla en çabuk yapabileceği yüklemeler olan ; egsoz ve filtre değişimine gider. egsoz modifiyesi aslinda ne kadarini degistirecegine bakan bisey. kimi son susturucu degistirir sadece kimi komple girer. benim tavsiyem maddi durumun olsa bile makineyi yavas yavas yuklemen... he bir de arac soylersen daha spesifik seyler yazilabilir...
  • kakoy  (02.04.10 12:19:16) 
butce, buradaki tek problem. para olduktan sonra hersey yapilabilir ancak ufak tefek masraflarla gozle gorulur bir artis yakalamak olasi degil


  • co2s2  (02.04.10 13:18:10) 
araba nedir en onemlisi o


  • mikelarteta  (02.04.10 13:46:03) 
Her arabaya 3-5 beygir daha kazandırırsın en az. Eğer turboya sahip bir aracın varsa sadece chip tuning ile bile oldukça fazla performans artışı görebilirsin.

Fiyatı ise oldukça değişken. Bazen aracının yarı fiyatına kadar bile masraf yapıyorlar.
  • kimlanbu  (02.04.10 15:09:10) 
evet sanayide bu işle uğraşan çok yer var. başladın mı çıkamazsından öte bütçene bağlı. bir ürünü jsv racing'den almanla hks'ten alman arasında ciddi fark olacaktır(hks en azından 3 katı fiyata mal olur misal) basit ve bütçeyi sarsmadan yapabileceğin ufak işlemler de ( katalitik konvertör iptali-elektronik sistem arızasına sebep olaibilir- son susturucu değişimi, hava filtresi değişimi vs.) var ama çok yüksek verim bekleme. en fazla 10 beygire varan bir kazanç getirir. daha ciddi modifikasyonlarsa (turbocharger, supercharger, dereceli eksantrik değişimi gibi) yüksek meblağlara( dört haneli) mal olacaktır. ancak en önemlisi arabanın markası modeli. zira motora güvenmek lazım evvela. bir motora körlemesine turbo yapıp pistonlarını forged yahut türevi olanlarla değiştirmemek pek çok arabanın standart pistonlarının anasını ağlatır. eyyorlamam bu kadar. hadi hayılrı işler.


  • beyaz atiyla pipisen kovboy  (02.04.10 21:11:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.