[]

Insan neden her gün temizlenmek zorunda?

Bu diğer hayvanlar neredeyse hiç temizlenmezken şampuan duş jeli sabun bilmezken, insan vucudu neden bu kadar sık aralıklarla temizlenmek zorunda. Vahşi hayvanların nehire girip bile islandıklarini görmedim. Ter pislik içinde yaşayıp gidiyorlar. İnek domuz kendi pisliği içinde yatıyor.

İnsanı diğer hayvandan daha zayıf kilan şey nedir?


 
seni kimyasal hiyjen maddelerine bağımlı yapmış olmaları. yediğimiz dandirik besinler yüzünden vozulan iç organların kokusu, hormonların bozulmasıyla yağlanıp pislenmen vb. vb. bir sürü şey sayılabilir.


  • dismainpula  (10.05.19 21:22:21) 
Sadece alışkanlık. Bundan on bin yıl önce insanlar hayatlarında birkaç kere yıkanıyordu.


  • 038576  (10.05.19 21:31:21) 
Metrobüse binmediklerinden olabilir


  • (s)AINT  (10.05.19 21:32:00) 
sadece alışkanlık da değil arkadaşlar. o ter yağ vucutta birikince sivilceler, pişikler, kaşınmalar, sebaroik dermatit gibi tonca illet baş gösteriyor. yani temizlenmek de bir yer de zaruri ama madem hastalık oluşacak vucudun ter yağ üretmesinin mantıksizliği nedir? evrimsel olarak da biraz saçma bir durum.

vucut kendisine zarar verecek şekilde çalışıyor bir anlamda. diğer hayvanlarda bu yok. istisnalar var elbet ama geneli temzilenmiyor bile.
  • Jeckson  (10.05.19 21:35:19) 
Hocam soruyu sorup cevabı kendin veriyorsun. Temizlenmek bir zaruret değil. Evrimden bahsediyorsun ama orta çağda bile yılda bir kez yıkanıldığı yazılmış. Öncesinde insanlar da temizlenmiyordu.


  • 038576  (10.05.19 21:47:45) 
Roma hamamları 2000 sene öncesine dayanıyor.

Zorunluluk kısmı sosyal olarak topluma uyum sağlamak ve dışlanmamak için olabilir.
  • archmage mahmut  (10.05.19 22:04:57) 
ben 1 yıl civarı yıkanmamıştım. bir şey olmuyor.


  • bonanza  (10.05.19 22:21:53) 
hayvanların temizlenmediğini, kendi pisliklerinde yaşadığını nereden çıkarttınız acaba?

kuşlar gayet banyo yaparlar, kediler kendilerini temizler, köpekler de öyle,
ayılar nehire girip banyo yaparlar, yaban domuzları derelere girer.

tabii birde çöp karıştırıp kağıt, plastik toplayan insanlar var, sen ben hasta oluruz ama onlar olmaz çünkü her gün yüzlerce çeşit mikrop bakteri ile muhattap oluyorlar, bağışıklık sistemleri daha güçlü, o çöpleri sattıkları yerde çalışanlarda aynı, hindistana, afrikaya vb. ülkelere giderken aşı olmak zorundasın, bu aşıların içerisinde bulunan her bir mikrop (yada neyse artık) sadece o ülkelerde yaşayanlardan oluşmuyor, bir kısmı zaten tanıdığın bildiğin türler olmasına rağmen bağışıklık sistemi tekrar uyararak normalde alışık olduğun yoğunluktan daha yoğun miktarda maruz kaldığında hazır olmanı sağlıyor.

senin burada kolun dirsek altından kesildiğinde bileğine kadar tekrar uzamıyor ama modern tıbbın ulaşmadığı yerlerdeki insanların kesilen uzuvları eklem yerine kadar tekrar uzuyor.

her iki konuda söylediklerine muhalif örnekler arttırılabilir
  • selam  (10.05.19 22:24:57) 
mikrobun icadı ile ilgili olabilir.


  • osmanyueksel  (10.05.19 23:42:55) 
Oyle bir zorunluluk olmadigi gibi insanlarin cogu bunu yapmiyor bile. Nereden cikiyor boyle seyler?


  • dunal  (11.05.19 01:31:41 ~ 01:32:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.