[]

on parmak kullanmaya elverişli klavye modeli

merhaba millet, şimdi klavyede yazdığım yazılarda bolca eksik harf oluyor. bende bu suçu klavyeye yüklemiş bulunuyorum. kendileri bilgisayar alınınca bedavaya verilen a4 tech marka bir şey(altta yazdığına göre kb-21.
çok iyi olmasa da temel düzeyde q on parmak yazıyorum. ergonomik bir klavye arıyorum, bir iki modele de baktım. öncelikle
1. a4 tech markanın A shape olarak adlandırdığı anti rsi özellikli klavyeleri gerçekten rahat mı?
2. bazı klavyelerde tuş takımı iki elin kullanım oranına göre ikiye bölünmüş, bunlar görünüşte mi yoksa gerçekten faideli biçimler mi?
3.bir de bende faresi olan bir klavye takımı var, logitech wave pro, bunda ise tuşların yükseklikleri değiştirilmiş, kullanım şekline göre değiştirdiklerini söylüyorlar.

belki daha farklı klavye modelleri vardır ama benim gözüme çarpanlar bunlar. aradığımsa rahat ve hızlı bir şekilde hareket etmemi engellememesi, nedense bilgisayarcılarda bildik modeller var, ve kimisi slim ya da tuşların birbirinin içine geçtiği modeller. bense nokta virgül ve enter tuşlarının bir birine karıştırmadan basabileceğim modelleri arıyorum. rahat rahat gezip bakamıyoruz. bu tür modelleri kullananlarınız varsa eksisi artısı neyse biraz bahsedebilir misiniz?

 
bu konuda hiç bi bilgim yok ama bileklerin yere paralel durmasının bazı hastalıklar doğurduğunu biliyoruz artık. kemikler üstüste bindiğinden carpal tunnel filan gibi hastalıklar oluyur, arada el sinirleri sıkışıyur. galiba o kırık gibi görünen klavyeler daha mantıklı. dikey fare var mesela bu mantıkla üretilmiş.
virgül olayı benim için de çok önemli gerçekten.

  • kediebesi  (02.04.10 02:32:23) 
Şöyle bi okudum da, q'da sık kullandığımız harfler uzak tuşlarda ve güçsüz parmaklarda olduğundan gereksiz yere yoruyor insanı. Vakit varken f'e geç diyorum, 1 hafta falan sürer alışması.
Ben normal klavyede yazdım hep, çok yoğun olduğum dönem dışında bilek ağrısı falan da yapmadı. 2.dekiler bu carpal tunnel'i önlemek için. Ayrıca 10 parmak yazarken şu iyidir bu iyidir diye pek genel bişi olmuyor, sen hangisinde rahat ediyorsan o güzeldir =)

  • inugard  (02.04.10 10:35:27) 
uzun süreler boyunca a shape a4 tech klavye kullandım mecburen, onun dışında farklı markalardan sürüyle farklı modellerde klavyeler kullandım. a shape serisi rezalet, bucak bucak kaç. wave serisi belki de üretilmiş en ergonomik klavyelerden biri, daha iyisini bulman hem zor, hem de madem sende varsa gereksiz. bölünmüş klavyeler ise bana daha kısıtlayıcı geliyor, 10 parmak yazarken her tuşa bir parmak gelmesi ve klavyenin böyle tasarlanması bence sıkıcı.


  • carliston  (02.04.10 10:54:26) 
bende f klavye tavsiye ediyorum, 1 gün sonraulaştığın hıza kendin bile inanamayacaksın...


  • thefin  (02.04.10 12:38:48) 
su dakikadan sonra q klavyeden vazgecmenin cok da bir anlami yok aslinda.

a4'un falan klavyeleri cogunlukla insana guzel gibi geliyor ama isin aslinda oyle degiller

bu konuda sadece microsoft ve logitech klavyelerine itibar etmek daha dogru olacaktir

hatta daha da spesifik konusursak microsoft'un neredeyse butun klavyelerinde cok guzel yazi yazilir

tabii bir diger oneri olarak da, apple'un beyaz klavyeleri var/ biraz pahalilar belki ama eger windows ile calisacaklarsa, muhtesem klavyeler.
  • co2s2  (02.04.10 13:28:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.