[]

Bugün açılmış icra dosyası için

Ne zaman maaş blokesi vs. koyabilirler?

Dosyam bugün açılmış. Hukuk bürosunu aradım, kredi kartı dışında taksitlendirme yapmıyorlar. Bir miktar peşinat vereyim, biraz taksite bölün diyorum dinlemiyorlar.

3900 tl toplam borç var. Bugün 2500 yatırırsanız biraz daha bekleri diyorlar. Aslında 2 aylık vaktim olsa tek seferde ödeme şansım var. Sadece bu ay ödeyemiyorum.

Çarşambaya kadar bekletiyorum, perşembe günü ödeme olmazsa evinize icra memurları gelir vs. gibi klasik korkutma taktikleri.


Beni zora sokan durum ise bir devlet kurumuna atamam yapıldı. Gübenlik soruşturmam temiz şekilde bitti. İşlemlerim tamam. Eski iş yerimde ihbar süremin dolmasını bekliyorum. Tam yeni kurumda banka hesabı açarken, ya da işbaşı yaparken bir bloke vs. yüzünden işe başlamamı engelleyecek bir durum oluşmasından korkuyorum. Yeni maaşımla beraber hepsini ödeyebileceğim çünkü.

 
7 gün zaten itiraz hakkınız var. İcralık olmak memur olmaya engel değil.


  • ihanet kac kisilik  (10.05.19 14:09:09) 
itiraz ederseniz, ispat için mahkemelik olursunuz, o da duruşma falan derken en az 3-4 ay sürer. arada da arayıp, gelin ödeyim, kapatalım diyip davadan vazgeçirebilirsiniz belki

bunları yapmayın da iş uzamasın diye, korkutuyorlar
aslında tek itirazla 3-4 ay atar o iş
  • Corc  (10.05.19 14:30:09) 
itirazı nasıl yapabilirim? hangi süreçte yapmalıyım? çarşambaya kadar zaten bekleyecekler. henüz e-haciz vs. olmadan mı itiraz etmeliyim, o işler olduktan sonra mı? dosya açıldığından itibaren mi 7 gün itiraz hakkım var?

edit: bu itiraz biraz riskli ama. itiraz iptal olursa tazminata mahkum edilebiliyormuşuz.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (10.05.19 14:40:27 ~ 14:43:35) 
Öncelikle gözünüz aydın.Hiçbir şey olmaz , atamanız yapıldıysa sallamayın. Eve gelse hiçbir halt alamayacağını o da biliyor, işe başladığınızda maaşınızın 4/1 i kesilir. Hesaba bloke, işe başlamama gibi bir duruma sebebiyet vermez. Daha önce yazdıklarınızdan borçla başınız hoş değil diye biliyorum, bu saatten sonra hiçbirini önemsemeyin maaşınıza sıraya girecekler, artık daha dikkatli olun ve önünüze bakın. Tebrikler


  • synax  (10.05.19 15:29:55) 
Tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde itiraz etmeniz gerekir yoksa kesinleşir icra takibi.


  • ihanet kac kisilik  (10.05.19 17:36:39) 
Kamuda is durumunuzu etkiler mi nasil etkiler bilemiyorum ama oncelikle sizi arayan muhtemelen hukuk bürosu değil varlık şirketi.
Firmaların alacaklarini ucuza sattığı firmalar. Bunlar da iletişimde terbiyeyi elden bırakıp arsızlaşıyorlar alabildiğince. Hele ki karşısındakini biraz çekinik bulduklarında hakarete kadar vardıriyorlar işi.

Eğer işinle alakali bir sorun yaratmayacaksa inadina verme 1500 ayda sürüne sürüne alsınlar(eğer bir terbiyesizlik söz konusu ise tabi)

Bir kere maaşıma icra geldi, nasıl utaniyorum anlatamam yerin dibine girmiş hissettim kendimi. Müdürümle konusu açıldı ya böyle böyle çok mahcup oldum şirkete karşı dedim, dedi bana manyak mısın olm çalışanların yarisindan fazlasinin maaşında haciz var sen tek kendini mi zannediyorsun :)))
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (11.05.19 02:30:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.